Mezőkövesd Zsóry FC

2020.02.15. 13:00

Huszonegy lehet a kövesdi nyerőszám a keleti meccsen

Futballfellegvárak csapnak össze szombaton délután a hajdúsági megyeszékhely stadionjában.

Kolodzey Tamás

Forrás: ÉM

Fotó: Vajda János

Az NB I.-es bajnokság 21. fordulójának egyik pikáns találkozóját a Debreceni VSC – Mezőkövesd Zsóry FC jelenti, a két alakulat szombaton 17 órától méri össze tudását. A vendégek továbbra is a harmadik helyen állnak a táblázaton, a hazaiak pedig rendezték soraikat, és felkapaszkodtak a hatodik fokozatra. Ebben a találkozóban – első ránézésre – minden benne van, gyakorlatilag bármilyen eredmény születhet – Kuttor Attila, a fürdővárosiak vezetőedzője is rendre ezzel érvel. A honi legmagasabb osztályban ugyanis nagyon kiegyenlítettek az erőviszonyok, pillanatnyilag csupán a Kaposvár búcsúja vehető biztosra.

Tisztelik egymást

A trénert először a Debrecen tavaszi szárnyalásának kommentálására kértük, és mankóként szóba hoztuk az új seprű jól seper mondást, de Kuttor Attila kibújt a szorításból:

– Bár a véleménynyilvánítás szabadsága kétségtelenül erős csábítás, de ebben nem foglalok állást. Ugyanis az az elvem, hogy más csapatokkal nem foglalkozom, ezért most sem engedek a negyven­nyolcból.

Kuttor Attila és Vitelki Zoltán hajdan egy klubban játszott, mindkettejük otthonát a Diósgyőri VTK jelentette, most pedig az a pikáns helyzet áll elő, hogy egymás ellen kell felkészíteniük tanítványaikat.

– Természetesen jóban vagyunk, tiszteljük egymás munkásságát, de ez semmit nem befolyásol, hiszen most ellenfelek leszünk. Így arra a kérdésre is nemmel felelhetek, hogy esetleg segítette-e a felkészülésünket az, hogy ismerem Vitelki Zoltán futballfilozófiáját. Csak saját magunkkal foglalkozunk, ez eddig célravezető volt, nincs okom arra, hogy másként tegyek.

Jó futballt vár

A múlt heti fordulóban a sárga-kékek minimális arányban, de kikaptak Székesfehérvárott, így a szakvezetőtől választ kértünk arra, hogy milyen következtetéseket vont le abból a kilencven percből.

– A vereség ellenére saját magunkat adtuk, komoly teljesítményt nyújtottunk – folytatta Kuttor Attila. – Most az a dolgunk, hogy ismételjük meg legutóbbi produkciónkat – persze úgy, hogy ez jó eredménnyel párosuljon. Ebből következik, hogy nagyjából ugyanazt várom el a fiúktól Debrecenben, mint Székesfehérvárott, azaz rendkívülit nem kérek tőlük. Feladatunk ugyanaz, szervezett és jó futballt kell előadnunk, célunk pedig, mint mindig, a három pont megszerzése.

A borsodiak mestere a várható összeállítást érintő kérdésünkre szóba hozta a hétközi, Magyar Kupa-fellépésüket:

– A Kaposvári Rákóczi FC elleni mérkőzésünkön is voltak nálunk jó egyéni teljesítmények. Többen is bebizonyították, hogy nálunk nincs első és második csapat, nincsenek kezdők és tartalékok, kiváltképpen bérelt helyek. Mezőkövesden bárkire és bármikor nyugodtak számíthatunk.


A kezdőcsapat

A Mezőkövesd Zsóry FC várható együttese: Szappanos – Farkas D., Pillár, Katanec, Silye – Cseri, Karnitsky, Berecz, Besirovic – 11 Zivzivadze, 55 Nagy D.


Az NB I.-es labdarúgó-bajnokság 21. fordulójának szombati programja

17.00: Diósgyőri VTK – Paksi FC

17.00: Debreceni VSC – Mezőkövesd Zsóry FC

17.00: Zalaegerszegi TE FC – Újpest FC

17.00: Kaposvári Rákóczi FC – Budapest Honvéd

17.00: Puskás Akadémia FC – Kisvárda Master Good

19.30: Ferencvárosi TC – Mol Fehérvár FC

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!