Jegesmedvék

2020.01.13. 09:30

Egy gólra néggyel válaszoltak

A jégkorong Tipsport Liga 40. fordulójában a címvédőt fogadta a DVTK Jegesmedvék csapata.

Kolodzey Tamás

Éles meccs volt minden szempontból

Fotó: Vajda János

A diósgyőrieknek rendszerint jól megy az éllovasok ellen, ezért sokan arra számítottak, hogy a piros-fehérek – annak ellenére, hogy utolsó öt mérkőzésük közül négyet elveszítettek – nyertesen hagyják majd el a játékteret.

Miskolczi: kapuvas

Az első harmad 1. percében Gőz, Vas és Harrison is kecsegtető helyzetbe került, de vagy elvétették a korongot, vagy a vendégek kapusába bombáztak. A nehézkes szlovák védők néhányszor keresték a játékszert, aztán Vojtkót a palánkra lökte Kabác, és kiállították. D. Rodman a jobb oldalon tört előre, de amíg azon töprengett, hogy passzoljon, vagy bombázzon, oda lett a helyzet. A nagy távolságokat átölelő indítások gyakran nem jöttek be, holott kiugró ,,figura„ mindig akadt. A 13. percben Tousignant kissé nekiment Beskorowany kapusnak, ezt zokon vette Cardwell, és szájba vágta, mert a felek egymásnak estek és a DVTK húzta a rövidebbet. A 14. percben Miskolczi balról suhintotta meg a korongot, amely a bal oldali vasról perdült fel, majd Vandane leheletfinom átadásába Galanisz beleszúrt, de nem jutott el a hálóig. Kis idő múlva ugyanezt a koreográfiát adta elő D. Rodman és Galanisz és megint a portás védett.

Nagy fordulat

A második szakasz kibontakozási nehézségekkel indult. Lesek, tilos felszabadítások és rossz átadások akadályozták a folyamatosságot. A 24. percben Ihnacák jó pozícióból lőhetett, de estében már nem tudta irányítani a korongot, a túloldalon pedig a Macik három lövése akadt fenn az élő sövényen. A 26. percben Nemcik buktatott, majd addig dumált, amíg 2 plusz 10 perc fegyelmivel végezte. Ebből csak 17 másodperc telt el, amikor Beauvillier jobbról a kapu közepébe vágta a piros-fehérek vezető gólját (1-0). Mihaliknak is ki kellett mennie, de ebből semmit nem hoztak ki a hazaiak. Az eddig jó közepes találkozó megélénkült, a csapatok ráléptek a gázpedálra. Előbb Ritó és Beach, majd Bubela és Mihalik állt közel az eredményességhez, az őrök viszont feltették szemüvegeiket. Fölénybe került a Besztercebánya: a 33. percben Datelinka a kék vonal közeléből tüzelt, Sille meg beleért a korong útjába, amely így egy pattanás után becsorgott (1-1). Harrison nem tudta góllal zárni szólóját, Hohmann pedig büntetett: jobbról kilőtte a jobb felső sarkot (1-2). Szűk 4 perc múlva pedig megint Hohman közelről emelt a keresztvas alá (1-3), és máris rosszul festett a tábla, a két gólos vendég előnyt persze nem támasztotta alá a lőlap (31-20).

Hickmotté az utolsó

Bartanus akadályozásért bűnhődött, az emberfórból Beauvillier összehozott egy kapuvasat. A szlovákok először kettő az egyben, majd három az egyben meneteltek előre, de mindkét akciójukat elügyetlenkedték. Biztonsági előadásra törekedett a HC '05, a diósgyőriek pedig nem tudtak átlendülni a holtponton.

Megszakítás nélkül zajlott a küzdelem, így gyorsan, de különösebb izgalom nélkül telt az idő. Az 58. percben végleg elment a hajó: Hohmann átadását Hickmott átvette, majd Adorjánt becsapva a hálóba helyezett (1-4). Az egységesebb és a helyzeteit jól kihasználó, Besztercebánya megérdemelte a három pontot.


DVTK Jegesmedvék – HC '05 iClinic Banská Bystrica 1-4 (0-0, 1-3, 0-1)

Miskolc, 1245 néző. V.: Korba, Kalina (Jobbágy, Beniac).

DVTK Jegesmedvék: Adorján – Ross (1), Szirányi, D. Rodman (1), Galanisz, Magosi – Gőz, Dudás, Harrison, Vas, Beauvillier 1 – Láda B., Vandane, Beach, Tousignant, Kiss P. – Vojtkó, Miskolczi, Ritó – Rajna (kapus). Vezetőedző: Marcel Rodman.

HC '05 iClinic Banská Bystrica: Beskorowany – Southorn, Mihalik (1), Jaskelainen, Hickmott 1 (1), Hohmann 2 (1) – Datelinka (2), Cardwell (1), Hrnka, Mlynarovic, Lamper – Nemcik, Brejcak, Bartánus, Bubela (1), Sille 1 – Zubák, Fafrák, Kabác, Ihnacák, G. Gabor (1) – Gajan (kapus). Vezetőedző: Daniel Ceman.

Kiállítások: 6 perc, ill. 10 perc+10 perc fegyelmi (Nemcik).

Marcel Rodman: – Olyan első harmadot produkáltunk, amelyik teljesen rendben volt. A másodikat jól kezdtük, de aztán a vendégek kapusa kifogott rajtunk, egyébként is ő volt a mezőny legjobbja. Több lerohanást engedtünk meg az ellenfelünknek és ezek megbosszulták magukat. Szerencsénk sem volt, ugyanis a korong többször össze-vissza pattogott és ezekből is rosszul jöttünk ki.

Daniel Ceman: – Másképpen kezdtük a meccset, mint elterveztük, ugyanis messze voltunk a tőlünk megszokott fizikai hokitól. A kapusunk a második szakaszban a meccsben tartott minket, majd már mi is azt játszottuk, ami ránk jellemző, a záró felvonásban pedig egyszerűen jók voltunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!