Jegesmedvék

2019.12.27. 09:00

Nézőcsúcs és újabb siker

A jégkorong Tipsport Liga 34. fordulójában, karácsony második napján itthon játszottak a Macik.

Kolodzey Tamás

A Macik (pirosban) újabb három ponttal gazdagodtak

Fotó: Ádám János

A diósgyőrieknél három hónap után ismét játékra jelentkezett az operáción átesett Tousignant és az egy hónapig maródi Ritó, míg Nick Ross-t a szlovák ligában nyújtott kiváló teljesítménye honorálásaként meghívták a kanadai válogatottba, a hátvéd ezért igazoltan hagyta ki a rangadónak számító találkozót. A 30 esztendős játékos hazája színeiben ezekben a napokban a svájci Spengler Kupán szerepel. Szintén mulasztott Részegh, aki a múlt vasárnap sérült meg. A piros-fehérek eddig kétszer veszítettek a tátrai alakulattal szemben, ezért most törlesztésre készültek.

A keresztvasról

Az első harmad első perceiben sokat nyomkodták egymást a felek a kapuvonal mögötti „senki földjén”, majd a becsúszók miatt leseket fújtak a játékvezetők. A 4. percben Erving elhagyta a korongot, majd buktatott, de bottal akasztott Vandane, így nyolc mezőnyjátékos maradt a jégen, vagyis több levegő jutott a feleknek. A 6. percben percben Tavoda a korong fölé ütött, Beach rácsapott, kapura fordult, hat méterről lőtt, a játékszer a keresztvasról lepattant, de nem lehetett megállapítani, hogy a gólvonal mögé, vagy elé, így jött a videózás, amely perdöntő volt (1-0). A jó iramot elnézett passzok árnyalták. A 10. percben Szirányi balról, a kék vonal közeléből emelt kapura, a korong a ketrec előtt tanyázó Beauvillierről a hálóba vágódott (2-0). Ez arra ösztönözte a vendégek szakvezetőjét, hogy kapust cseréljen. A 13. percben adódott az első ziccer a poprádiak előtt, Vandas azonban ezt kihagyta. A vendégek feljöttek és fölényük góllá ért: Ulrych távolról lőtt, a korong pedig a ketrec közepében kötött ki (2-1). A szakasz lőlapja majdnem hihetetlen számot mutatott: 6-18, a vendégek javára.

Galanisz a duda előtt

A folytatásban másfél percig beszorultak a miskolciak, a kék-fehérek mintha emberelőnyben lettek volna. Így is lett, hiszen Magosi, miután elveszítette botját, a palánkra kente az egyik poprádit, ezért kiküldték. A 27. minutában 6 perc kiállítást szabtak ki (Ulrych 2+2-t érdemelt, Beauvillier csak 2-t), ennek következtében öt a négy ellen gördült a játék. Ebből nem lett semmi, miként Beach „büntije” utáni szólójából sem. A csatár kakaskodott Vosvrdával, de a levegőben lógó bunyót végül egyikük sem vállalta. Paprikássá vált a meccs, ebben az időszakban a találkozót a vendégek irányítottak és minden helyzetből megállás nélkül tüzeltek, Rajna pedig szintén szünet nélkül dolgozott. A 36. percben góllá érett a HK fölénye, Králik szemből, közelről helyezett Rajna mögé (2-2). Záporoztak a kiállítások (a második felvonásban a rengetegnek számító 28 perc jutott a játékosoknak), de még nem volt vége: Galanisz ugyanis a hálóőrről lepattanót közelről bevágta a 40. percben (3-2).

Nem esett gól

Az utolsó felvonás is kakaskodással és fegyelmezéssel indult. Egymást érték a kecsegtető lehetőségek, vállalkozó szellemű hokistákban ugyanis nem volt hiány. A küzdelemre senkinek nem lehetett egy rossz szava sem, a sokszor látványelemnek számító dulakodásokban (sőt inkább a provokálásban) pedig a poprádiak jártak élen, de a 2+2 percek menetrendszerűen jöttek. Amikor a játékkal foglalkoztak a csapatok, akkor azt ügyesen adták elő, amikor a birkózás és az ökölvívás keverékét produkálták, akkor már fütyültek a lelátón és a nézőknek nem tetszett az örökös kiszórás. Az 51. percben hárman maradtak a Jegesmedvék, öt szlovákkal szemben és átvészelték a nagy túlerős időszakot. A másodpercek fogytak, a hazaiak esélyei nőttek. Az izgalmas volt a hajrá is, aztán jött az ünneplés: az újabb 3-2-vel értékes 3 pontot gyűjtöttek a Macik, a felbillent lövési arány (22-48) ellenére.

Jegyzőkönyv: DVTK Jegesmedvék – HK Poprad 3-2 (2-1, 1-1, 0-0)

Miskolc, 1705 néző. V.: Adamec, Loksik (Bogdan, Jurciak).

DVTK Jegesmedvék: Rajna – Láda B., Vandane, Beach 1, St. Pierre, D. Rodman – Gőz, Dudás, Beauvillier 1 (1), Vas, Miskolczi – Szirányi (1), Vojtkó, Harrison, Galanisz 1, Magosi – Kiss D., Farkas M., Ritó, Tousignant, Kiss P. – Adorján (kapus). Vezetőedző: Marcel Rodman.

HK Poprad: Nechvátal – Kozák, Fabian, Handlovsky, Preisinger, Vandas – Erving, Ulrych 1 (1), Takác, Zagrapan, Svitana – Magovac, Tavoda, Jacobs, Paukovcek (1), Karterud – Králik 1, Bozon, Palocko, Bjaloncik, Kundrik – Vosvrda (kapus). Vezetőedző: Peter Mikula.

Kiállítások: 30 perc, ill. 30 perc.

Marcel Rodman: – Nagyon jól kezdtünk, tetszett az az energia, amit a játékba fektettünk. Aztán a Poprád átvette az irányítást és lekorcsolyázott bennünket. A harmadik harmadban nagyon jók voltunk, igazi karaktert mutattunk. Döntőnek bizonyult, hogy a kettős emberhátrányban is kiválóan teljesítettünk.

Peter Mikula: – A találkozó eleje nem sikerült nekünk, de 0-2-ről felálltunk, feljöttünk és egyenlítettünk. Azért buktunk, mert az utolsó szakaszban az öt a három elleni kettős emberfórunkat nem tudtuk kihasználni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!