Miskolc

2019.12.03. 13:57

Mikulásfutás Miskolcon

Kétezerötszáz középiskolást várnak a csütörtöki versenyre.

Kolodzey Tamás

A Rotary Karácsony keretében kilencendszer tartják a megyeszékhely belvárosában a Rotary Zip's Mikulásfutást.

Tizennégyen felül

Az eseményre a huszonnyolc középfokú oktatási intézményből eddig tizenkettő nevezett, és az előzetes számítás szerint mintegy kétezerötszázan állnak rajthoz december 5-én, csütörtökön 14 órától. A kétezer méteres táv útvonala: Városház tér – Széchenyi u. – Szemere u. – Kazinczy u. – Hősök tere – Déryné u. – Széchenyi u. – Szent István tér. A futás idejére, a biztonság érdekében, az említett szakaszokon kívül a keresztező utcákat is lezárják, a forgalom így várhatóan mintegy tizenöt percig áll majd.

A Hősök terén minden futó Mikulás Tallért kap, ezt a célba érkezés után a saját iskolájának dobozába kell helyeznie, a szervezők így kapnak képet a mozgósításról. Az első hat helyezett középiskola 100, 75, 50, 40, 30 és 20 ezer forintos vásárlási utalványt kap, a szerencsések pedig sorsoláson nyernek ajándékot. A szervezők szerint akciójuk a vidék legnagyobb mikuláshoz kötődő tömegsport rendezvénye. Arra a kérdésünkre, hogy miért hagyták ki az általános iskolák felső tagozatosait, elmondták: célszerűségi, egészségügyi és technikai okokból csak a tizennégy éven felüli korosztályt célozták meg.


Ők beszéltek

Kasperkovics János, a Rotary Klub Miskolc elnöke, Hollósy András önkormányzati képviselő, Bodnár Noémi, világbajnok miskolci sportmodell.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!