Magyar Kupa

2019.12.05. 11:00

Dupla a ráadásban, továbbmentek

Győrben lépett pályára tegnap este a mezőkövesdi csapat, kupamérkőzésen.

Molnár István

120 percig küzdöttek a felek

Fotó: Csapó Balázs

Mivel az NB III-as ózdiakat kizárták (a jogerős döntés megszületéséig nem léphetnek pályára, ha mégis folytathatnák a küzdelmeket, meccseiket később rendeznék, így a Kaposvári RFC-vel szembeni MK-összecsapást is) az élvonalbeli Diósgyőri VTK pedig kedden elbúcsúzott az NB II-es MTK Budapest ellenében (0-1), a Mezőkövesd Zsóry NB I-es együttesére várt az a feladat, hogy egyetlen borsodiként továbbjusson a legjobb 16 közé a Magyar Kupában. Az NB I-ben jelenleg harmadik kövesdiek annál a másodosztályú ETO-nál vizitáltak szerdán, amelynél edzőcsere történt a napokban, Boér Gábort Kondás Elemér váltotta a kispadon.

Egy találat itt és ott

A 6. percben Karnitski játszott jobbra a felfutó Cseri elé, aki 12 méterről jobbal lőtt, de a kapura tartó labdába Vári belevetődött. Nem sokkal ezután ismét a Kövesd jött, szöglettel, jobbról, Bertus kapásból, 17 méterről, ballal a kapu mellé helyezett. A 10. percben megszerezte a vezetést a vendégcsapat: Zivzivadze adott középre az alapvonal közeléből, a lendületből érkező – sérülése után visszatérő – Eperjesi pedig 7 méterről, jobbal, a kapu bal oldalába lőtt (0-1). Ezt követően három kisalföldi helyzetet lehetett feljegyezni: 19. percben Szánthó 6 méterről, ballal a jobb felső sarok fölé-mellé durrantott; a 22. percben Horváth Z. a bal oldalról, 5 méterről, jobbal tüzelt, Szappanos bravúrral védett; míg a 30. percben Simon próbálkozott a bal összekötő helyéről, harminc méterre a kövesdi kaputól, de eltévesztette azt. A 34. percben egalizált az ETO, Szánthó a labdaátvételt követően 20 méterről, középről, ballal a bal alsó sarokba helyezett (1-1). Labdabirtoklásban ugyan a Mezőkövesd volt a jobb, de helyzeteket a Győr is kidolgozott, és gólt is lőtt, így az első félidő reális ikszszel zárult.

Nem dőlt el a rendesben

A második félidő elején, a 48. percben Szánthó jobboldali szögletét követően Nesterov fején megcsúszott a labda, a hosszú oldalon érkező Andric azonban egy méterről, ballal a kapufát találta el. A Győr tehát legalább úgy akarta a továbbjutást, mint a Mezőkövesd, majd cseréltek az edzők, bízva abban, hogy az ,,új erők„ ebben a törekvésben előrébb tudják mozdítani a csapatot. A 76. percben Karnitski jobb oldali keresztlabdája után a hosszún érkező Vajda elől az utolsó pillanatban Kovács K. bevetődve mentett – ha ez nincs, két méterről csak be kellett volna passzolnia a labdát a hazai kapuba a kövesdi játékosnak. A 90. percben még Vajda 4 méterről ballal, dropból a kapu fölé lőtt, ebből sem született újabb találat, így jöhetett a hosszabbítás.

A 103. percben Lovrencsics B. harcolta ki magának a labdát a jobb oldalon, majd pontosan játszott a bal oldalon érkező Bagi elé, aki 14 méterről, jobb külsővel a kimozduló Szappanos mellett a kapu bal oldalába helyezett (2-1). A 113. percben Vári buktatta Karnitskit a büntetőterületen belül, a 11-esből Berecz higgadtan a kapu bal oldalába lőtt (2-2). A meccs és a továbbjutás a 117. percben dőlt el, amikor Zivzivadze kapott mesteri labdát középen, jobb lábról elcselezett a balra, és 12 méterről, Horváth mellett a kapu jobb oldalába bombázott (2-3). MI,LA


WKW ETO FC Győr (NB II) – Mezőkövesd Zsóry FC 2-3 (1-1, 1-1, 2-1) – hosszabbítás után

Győr, 400 néző. V.: Oláh (Lémon, Kulman).

ETO: Horváth T. – Kovács K., Gengeliczki, Vári, Kalmár – Charizopulos, Vashkeba – Szánthó, Andric (Bagi, 78.), Simon (Múcska, 58.) – Horváth Z. (Lovrencsics B., 70.).

Vezetőedző: Kondás Elemér.

Mezőkövesd: Szappanos – Eperjesi, Nesterov, Katanec, Vadnai – Cseri (Nagy D., 91.), Karnitski, Bertus (Berecz, 95.), Kantsavy (Pekár, 55.) – Zivzivadze, Vajda (Sajbán Máté, 106.).

Vezetőedző: Kuttor Attila.

Sárga lap: Nesterov a 100., Vashkeba a 114., Berecz a 114., Nagy D. a 119. percben.

Gólszerző: Eperjesi (0-1) a 10., Szánthó (1-1) a 34., Bagi (2-1) a 103., Berecz – 11-esből (2-2) a 113., Zivzivadze (2-3) a 117. percben.

Kiállítva: Vashkeba, a 118. percben.

Kondás Elemér: – Többet kaptam a fiúktól, mint amire számítottam. A találkozó elején kicsit meg voltunk illetődve, utána viszont rendeztük a sorokat, sőt, jobban is játszottunk. A hosszabbításra kicsit megfáradt a csapat, és a rutin is a vendégek javára döntött.

Kuttor Attila: – Igazi kupamérkőzés volt, tele fordulatokkal, gólokkal. Az összkép alapján azonban úgy érzem, megérdemelten jutottunk tovább.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!