Mezőkövesd Zsóry FC

2019.11.25. 11:30

Tovább szárnyalnak a mezőkövesdiek

Magabiztos és helyenként jó játékkal érvényesítette a papírformát a fürdővárosiak focicsapata.

Kolodzey Tamás

Cseri (labdával) szerzett vezetést a dél-borsodiaknak

Fotó: Vajda János

Az NB I-es bajnokság szombati, 13. fordulója kellemes ellenfelet „küldött” Mezőkövesdre. A páholyban lévő borsodiak toronymagas esélyesként fogadták a sereghajtó somogyiakat. A korábbi hetek alapcsapata csak egy helyen változott: Nagy D. helyén ezúttal Vajda S. kapott bizalmat Kuttor Attila vezetőedzőtől, míg a kiállítása miatt eltiltott Farkas D. elárvult posztját Vadnai vette át a védelem jobb oldalán.

Lélektani előny

Rögtön a kezdés után támadólag léptek fel az otthoniak, akik háromszor is kecsegtető szögből jutottak lövéshez, labdáik azonban lecsúsztak, rendre magasan fölé, vagy mellé vágódtak. A 11. percben Zivzivadze egészen a kapuig gyalogolhatott volna, de megtorpant, gyenge célzását Slakta könnyen ártalmatlanította. A 22. percben Szakály A. elé perdült a játékszer, a középpályás az ötös jobb oldaláról az oldalhálót rezegtette meg, aztán Cseri készülődhetett szemből szabadrúgáshoz. Emelt is, de a sorfalból egy fejet nézett ki magának, így ekkor még nem iratkozott fel a góllövők közé. A türelmesen, szervezetten és a szokott koreográfiáját bemutató „matyók” ugyan kevesebb helyzetet dolgoztak ki a tőlük megszokottól, de a mondás szerint csak a jó csapatnak van szerencséje. A szünet előtt büntetőt végezhettek el és utána előnyük birtokában lélektani fórral vonulhattak be a szünetre – ráadásul az is a hazaiakat erősítette, hogy Poplatnik sem tudott élni gólhelyzetével.

Berecz jól járt

Jól végződött az első 45 perc és ugyanígy folytatódott a második 45: Berecz Zs. helyzetfelismerése és bátorsága is kellett ahhoz, hogy megduplázza előnyét. Távolról lövőhelyzetbe került, kompromisszum nélkül célzott, a szerencse mellé állt, a labda picit irányt változtatott és amikor kipúpozta a hálót, már mindenki tudta, hogy az egységek a vendéglátónál maradnak. Ekkor a Rákóczi elveszítette a hitét és azon kívül, hogy olykor eljutott a tizenhatosig, mást nem csinált. Pekárék úgy csináltak, mint a ragadozó madarak: várták az alkalmat arra, hogy ismét lecsapjanak. Óriási technikai és taktikai tudásbeli különbség mutatkozott a felek között, így a levegőben lógott a következő találat is. Arról, hogy csak 2–0 maradjon a végeredmény, Zivzivadze gondoskodott, hiszen az egyébként rendkívül gólerős grúz csatár a 84. percben – tőle szokatlan módon – elügyetlenkedte hatalmas ziccerét, de a meccs összképén ez semmit nem változtatott. A magabiztos, és tudatos játékot nyújtó hazaiaknak ezúttal sem volt gyenge pontja, sikere pedig nem forgott veszélyben. Hetek óta mindig akad olyan játékos a soraikban, aki megvillan (most Cseri és Berecz Zs. volt a nyerőember), így már senki nem lepődik meg a sárga-kékek szárnyalásán. A szombati meccsek után a Mezőkövesd Zsóry FC állt a mezőny élére, és ugyan ki számított ilyen bravúrra 13 fordulót követően. A 3 pont mellett pedig még annak is örülhettek, hogy (túl azon, hogy nem kaptak gólt a megkapaszkodásra alighanem képtelen mosogyiaktól), még sárga lapos figyelmeztetésben sem részesültek.

Jegyzőkönyv: Mezőkövesd Zsóry FC – Kaposvári Rákóczi FC 2–0 (1–0)

Mezőkövesd, 1452 néző. V.: Solymosi (Szert, Garai – Berke, Ducsai).

Mezőkövesd Zsóry FC: Szappanos (5) – Vadnai (6), Pillár (5), Katanec (5), Silye (5) – Karnitski (6), Berecz Zs. (7) – Cseri (6), Pekár (6), Vajda S. (5) – Zivzivadze (5). Vezetőedző: Kuttor Attila.

Kaposvári Rákóczi FC: Slakta (5) – Vachtler (4), Ur (4), Nagy T. (4), Nagy J. (4) – Yakymiv (4), Nagy R. (4) – Poplatnik (4), Szakály A. (4), Beliczky (4) – Ádám M. (4). Vezetőedző: Disztl László.

Csere: Yakymiv helyett Hadaró (5) az 54., Vajda S. helyett Nagy D. (–) 61., Beliczky helyett Markovic (–) a 65., Poplatnik helyett Borbély Á. (–) a 73., Pekár helyett Sajbán Máté (–) a 85., Zivzivadze helyett Takács T. (–) a 90. percben.

Sárga lap: Poplatnik a 43., Nagy T. az 56., Szakály A. a 64. percben.

Gólszerző: Cseri (11-esből, 1–0) a 45., Berecz Zs. (2–0) a 47. percben.

Kuttor Attila: – Örülök, hogy begyűjtöttük a három pontot. Magabiztos és jó játékkal érdemeltük meg az újabb sikert. Voltak lehetőségeink ahhoz, hogy még több gólt szerezzünk, de ez most ez így alakult. A kaposváriak 2–0 után sem estek össze, ennek következtében nehéz volt feltörni a védelmüket. Ezért is mondom, hogy boldogan fogadtuk az újabb győzelmünket.

Disztl László: – Ahogyan az eddigi mérkőzéseinken, úgy most is az első perctől az utolsóig mindent beleadtak a játékba a fiúk. Az első félidőben az történt a pályán, amit mi akartunk: megpróbáltuk a hazaiak támadásépítését megzavarni. Kiegyenlített játék zajlott a pályán, a kövesdiek nem is tudtak komoly lehetőséget kidolgozni. Sajnos a szünet előtt hibáztunk egy nagyot, abból tizenegyeshez jutottak a borsodiak. A második félidőben ugyancsak próbálkoztunk, de nem sikerült a kapuba találnunk. Megvannak a korlátaink, már ami a minőséget illeti: emiatt nem tudunk átlépni egy bizonyos szintet, persze az eredményesség érdekében lehet, elkövetünk.


A gólok története

45. perc: Beliczky rossz ütemben avatkozott játékba, a labda helyett Cseri lábát találta el. A közelben tartózkodó Solymosi pedig nyomban a 11-es pontra mutatott. Cseri állt a labda mögé és a balra mozduló Slakta mellett jobbal a jobb alsó sarokba helyezett, 1–0.

47. perc: Berecz Zs. 19 méterről, jobbal lőtt kapura. A labda Yakymiv lábát súrolta, irányt azonban nem változtatott és a jobb alsó sarokban kötött ki, 2–0.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!