DVTK

2019.11.09. 11:30

Győzelmekkel érkezők ütközete

A nap kérdése, hogy a Honvéd jó sorozatát meg tudja-e szakítani a DVTK.

Berecz Csaba

A piros-fehérek a Kisvárda legyőzése után a fővárosban is pontot vagy pontokat akarnak szerezni a Budapest Honvédtól

Forrás: ÉM

Fotó:

A labdarúgó NB I 12. fordulójában szombaton 19.30-tól Budapest Honvéd – Diósgyőri VTK meccset rendeznek Budapesten, az MTK együttesének Hungária körúti, Hidegkuti Nándor stadionjában (ugyanis a Honvéd kispesti létesítményét éppen újjáépítik). A meccsen két olyan csapat találkozik, akik jelenleg győzelmi sorozatokban vannak. A DVTK kettőnél tart, a Honvéd pedig háromnál, és az biztos, hogy egyik megszakad, de az is lehet, hogy mind a kettő, ha döntetlenre végeznek.

Fokozódott

A Diósgyőr egy hete a Kisvárda MG csapatát győzte le 3-1-re pályaválasztóként, előtte pedig a Paksi FC vendégeként nyert 2-1-re. A két sikerrel a piros-fehérek elkerültek kieső helyről, és a múlt héten a győzelmet már együtt ünnepelték a DVTK ultrákkal, akik két hónap után tértek vissza a lelátóra, szurkolásukkal segítve a csapatot.

– Az eddigi pozitív hangulat, még tovább fokozódott, a Kisvárda ellen elért győzelem, a meccs utáni ünneplés nagy hatással volt a labdarúgókra, ez látszott a heti munkán – mondta Feczkó Tamás, a DVTK vezetőedzője, aki ezt is hozzátette: – Edzőként pedig jó volt megélni, hogy az elvégzett munkát, az abba vetett hitet visszaigazolja az eredmény. Ilyen előzmények után, az újabb megméretés előtt az a cél, hogy folytassuk az eddigieket, ugyanis semmi sem fontosabb annál, hogy 3 ponttal jöjjünk haza. Ehhez részben az kell, hogy minél több párharcot nyerjünk meg, hogy változatlanul stabilak legyünk védekezésben, elől pedig ezúttal is dolgozzunk ki helyzeteket, és azokat értékesítsük is. Legutóbb a Kisvárda ellen két ziccerünk is kimaradt, amelyek gólra váltásával nyugodtabb lehetett volna a hajrá, bízom benne, hogy az akkor, a kapufáról kipattanó labdákból visszakapunk valamit, és ezen a meccsen az ilyenek befelé perdülnek majd.

Hat meccsen hármat

Szóba került az is, hogy a Honvéd a 6. fordulóban, amikor legutóbb kikapott bajnoki meccsen (szeptember 14-én a Fehérvár győzte le őket 1-0-ra, a Hungária körúton) még a kieső helyen álltak, de azóta nem szenvedtek vereséget, összesen négyszer nyertek (a Puskás, a Zalaegerszeg, a Mezőkövesd vendégeként, és a Kaposvárt fogadva) és egyszer végeztek döntetlenre (a Ferencváros ellen, pályaválasztóként).

– És ehhez még annyit hozzátehetünk, hogy az utolsó hat meccsükön, beleértve a legutóbbi, Fehérvár elleni vereségüket is, összesen 3 gólt kaptak, ami a számok szintjén is azt üzeni, hogy a védekezésük, védelmük megbízható – jegyzete meg Feczkó Tamás, majd agy folytatta: – Elől pedig vannak olyan kvalitású játékosaik, akik képesek a mérkőzések eldöntésére. Úgyhogy, nagyon koncentráltan kell játszanunk, hogy elérjük azt, amit terveztünk. Szeretnénk azt a játékot, és stílust folytatni, amit az előző meccseken mutattunk, de közben olyan remek játékosokra is figyelnünk kell az ellenfél soraiban, mint Lanzafame.

Az év végéig

Arra a felvetésre, hogy nem csak ezen a hét végén, hanem az év végéig nehéz meccsek a DVTK-ra, hiszen a Honvéd után az Újpest, majd a Fehérvár, a Mezőkövesd és a Ferencváros következik, akik közül négyen jelenleg a mezőny első feléhez tartoznak, így reagált a diósgyőri szakvezető:

– Valóban öt olyan meccs jön, amelyeken nem mi számítunk az esélyesnek, és az év utolsó három mérkőzésén a tabella első három helyezettje ellen lépünk pályára. Ezért is kellene a Honvéd és az Újpest vendégeként olyan eredményt elérni, ami dobogósok elleni csaták előtt a mentális szintünket emelheti.

Kíváncsiak voltunk arra, hogy a győzelmeknek, a jobb eredményeknek van-e olyan hatása a DVTK öltözőjében, ami erősebb versenyhelyzetet teremt a kezdőcsapatba kerülésért vívott csatában, és erre Feczkó Tamás azt felelte, hogy az edzéseken mindenki nagyon jól dolgozik, így nem könnyű döntenie arról, hogy ki legyen az, akinek csak a kispadon tud helyet adni. A dióügyőri szakvezető a mai napon csak két játékosára nem számíthat, az újra megműtött Makraira, és az operáció előtt álló Adukorra. Az előzetes orvosi prognózisok szerint mindkét labdarúgó januárban lehet teljes értékű tagja a DVTK keretének.


Várható kezdő

A DVTK várható kezdőcsapata: Danilovic – Polgár, Brkovic, Karan, Tamás M. – Iszlai, Márkvárt – Shestakov, Rui Pedro, Prosser – Ivanovski vagy Hasani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!