VRCK

2019.10.21. 11:00

Szettvesztéssel hozták a pontokat

Pécsett játszott vasárnap a Vegyész RC Kazincbarcika élvonalbeli röplabdacsapata.

Molnár István

Vegyész RC Kazincbarcika

Harmadik szezonbeli találkozóját tegnap idegeben vívta meg az élvonalbeli férfi röplabda-bajnokság címvédője. A Vegyész Pécsett lépett pályára, ahol a hazaiak – akik idén kizárólag amatőr és fiatal játékosokra számítanak – összesen nyolc főt neveztek az összecsapásra, míg a vendég észak-borsodiak tízet. A barcikaiaknál a keretbe került a saját nevelésű, 19 esztendős center, Simkó Dániel is.

Bibók szorgalmasan

Az első szettben, 4-8-nál már dupla annyi egységük volt a látogatóknak, mint a baranyaiaknak, és Bibókék tudták is tartani a maguk ritmusát, játékát, úgy, hogy közben éppen ő szervált ászt (5-12). Légiósai nélkül röplabdázott a Vegyész, de ez egyáltalán nem volt gond, hiszen milyen találkozón szerezzenek rutint a fiatalok, ha nem ilyenen? Blázsovicsék magabiztosan haladtak, a pécsiek nemigen tudták tartani a lépést, tudásban elmaradtak attól a szinttől, amit még ez az igencsak átalakulóban lévő, és négy juniorral küzdő Barcika tud (8-18). A vezetés is korán megszületett a vendégek oldalán, mindössze 17 perc kellett hozzá.

A második felvonásban is koncentráltan kezdtek Csizmadiáék (0-4), akik igazából nem az ellenfél, hanem saját elvárásaiknak röpiztek. Mégpedig azért, hogy vegyék végig komolyan a játékot, és teljes mértékben hajtsák végre az edzőjük, Marek Kardos kéréseit. Bibók eközben már a meccs legjobb pontgyűjtője volt 9 egységgel, csapata pedig 2-10-re vezetett. Inkább amolyan edzés jellege volt ennek az élvonalbeli mérkőzésnek, a Pécs vajmi keveset volt képes hozzátenni a történtekhez. A vendég ütések szinte százszázalékosan célt értek (3-15), született ugyan pár hazai pont is, ám 7-17-nél megint csak az volt a kérdés: ezúttal mennyi időre lesz szüksége a VRCK-nak a részsikerhez? A válasz: 18 perc.

Elment a harmadik

A harmadik játszmára is hasonló felfogásban küldte pályára csikócsapatát Marek Kardos, a pontgyártást Blázsovics indította el. A Vegyész haladt a maga ,,pályáján„ (3-10), míg a PTE röplabdázói továbbra is csak elvétve örülhettek egy-egy begyűjtött egységnek. Igaz, Takács ekkor három alkalommal is olyan ütéssel jelentkezett, amely pontot hozott csapatának, viszont 6-13-nál Simkó nyitott ászt. 12-17-nél mínusz ötre felzárkózott a házigazda, amely belelendült, aztán 17-20 lett az állás, sőt, Várhalmiék egyenlítettek (20-20). 23-21-nél már meleg volt a helyzet borsodi szempontból, és a hibákat nem bírták el Csizmadiáék, így szettet vesztettek.

A negyedik felvonásra adott volt a feladat a VRCK számára, visszatérni az első két menetben mutatottakhoz. 4-4-nél Csizmadia helyett bejött az első számú feladó, Páez, de tartotta magát a PEAC (7-8). A szett derekán sikerült meglépnie a Barcikának (12-18), amely egyenesbe került (13-22), és négy játszmában hozta a meccset. A címvédő így három összecsapást követően a maximális 9 ponttal áll az A-csoportban.


Jegyzőkönyv

Pécsi TE-PEAC – Vegyész RC Kazincbarcika 1:3 (-12, -14, 23, -14)

Pécs, 50 néző. V.: Kiss, Sántosi.

Pécsi TE-PEAC: Storcz, Takács 11, Bene 2, Pordán 13, Szabó G. 7, Várhalmi 4. Csere: Baji (liberó), Kecskés 2. Vezetőedző: Gyöngyösi Zoltán.

Vegyész RC Kazincbarcika: Csizmadia 3, Bibók 19, Blázsovics 17, Árva 13, Juhász 2, Péter M. 7. Csere: Dudás (liberó), Simkó 6, Páez. Vezetőedző: Marek Kardos.

Gyöngyösi Zoltán: – Három kulcsjátékosomat is mellőznünk kellett, ezért kicsit tartottam ettől a meccstől, mert a Vegyész azért teljesen más szintet képvisel, mint mi. A pályán lévők azonban jól küzdöttek, és egy kis szerencsének, valamint az akaratnak köszönhetően a harmadik szettet meg tudtuk nyerni.

Marek Kardos: – Jó mérkőzést játszottunk, amelyen a fiataloknak szavaztam bizalmat. Kíváncsi voltam, hogy az elmúlt két és fél hónap munkájából mit tudnak visszaadni egy tétmérkőzésen. Amikor ment a szekér, nem volt gond, de a harmadik játszmában egy-két hiba után meginogtak. Ezt még tanulni kell.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!