kajak-kenu

2019.10.15. 14:34

Két újvárosi startol a kajak-kenu vb-n

Kéthetes edzőtáborban készült itthon a magyar válogatott a héten Kínában rendezendő ifjúsági, U21-es és felnőtt maraton világbajnokságra.

Az átállással is meg kell küzdeniük a más kontinensről érkezőknek. Weisz Róbert szövetségi kapitány válogatottjában 17 felnőtt versenyző kapott helyet, míg az U23-as és ifjúsági korosztályban 20 magyar kajak-kenus áll rajthoz. A magyar válogatott hétfőn utazott ki a vébére, a keddi kiérkezést követően szerdán edzenek egyet, csütörtökön pedig már kezdődnek is a versenyek. A megyéből két sportoló áll rajthoz Ázsiában, mindketten a Tiszaújvárosi KKSE színeiben. Bragato Giada egyrészt a női felnőtt rövidkörös C-1-es távon (3,9 km), csütörtökön, majd szombaton a 15,4 km-es klasszikus maratoni távon. Meczkó Viktória az ifjúságiak között próbál szerencsét, holnapután, a leány C-1-ben, amelyben mintegy 11 kilométert (10,6 km) kell majd eveznie. Az újvárosiak edzője Krucsay József.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!