Jegesmedvék

2019.09.25. 09:30

Harrison a ráadásban vette be a besztercebányai ketrecet

A címvédő otthonában diadalmaskodott a DVTK Jegesmedvék hokicsapata.

Kolodzey Tamás

Ismét nagyot küzdöttek a Macik (fehér mezben)

Forrás: ÉM-archívum

Fotó: Kozma István

A 13. fordulóból előrehozott, így a Macik hatodik találkozójává előlépett Tipsport-rangadó keretében a legutóbbi aranyérmeshez látogattak a piros-fehérek. A kapuban ismét Rajna kezdett a vendégeknél, mint eddig egy kivételével mindig. A diósgyőriek (az ezúttal „vészkapus” Adorjánnal együtt) csak tizenkilencen voltak, az állandó csapattagok közül Miskolczi és Szirányi sérülés miatt maradt itthon.

Csak a helyzetekig

A hokiban szokásos „fogáskeresés” után az 5. percben Soltés akadályozásért bűnhődött, kiküldték, de hátrányát becsületesen kivédekezte a hazai alakulat. Néhány percig mindkét gárda igyekezett építkezni, és biztos lövőhelyzetig járatni a korongot, az első gól azonban váratott magára. A küzdőjelleg domborodott ki és persze a védőmunka, amely ebben a műfajban is az eredményesség alapja. Becsúsztak a szokásos pontatlanságok, míg az indításokat általában lefülelték a hátsók. Férfias és sportszerű volt a játék, továbbá az iramra sem lehetett panasz. A 16. percben Tamási bottal akasztott, így jött a miskolciak újabb fórja. A borsodi alakulatnak ugyan sikerült elfoglalnia az ilyenkor szokásos pozíciót, a ketrecre zúgott is néhány bomba, tálálat azonban nem született. A 19. percben Láda B.-nek feltartásért ki kellett mennie, társai azonban jól állták a „sarat” a mínusz egyes létszámban. Az első harmadban a hazaiak nyolcszor, a vendégek hatszor céloztak a ketrecre.

A hátsó alakzatok a középső szakaszban is jól álltak a lábukon. A 25. percben páros kiállítást jött, majd ennek lejártakor az első-második vegyes vendégsor összehozta a Jegesmacik vezető gólját, amelyet Beauvillier közelről jegyzett (0–1). Rajna akasztott, de ezt az öt a négy elleni periódust is kibekkelték a DVTK specialistái. A 30. percben Magosi balról mattolta Beskorowany-t (0–2), így nagyon bíztatóvá vált a magyarok helyzete, Fafrák emberelőnyből azonban hamar szépített (1–2). A 33. percben pedig már iksz volt, Hickmott korongja ugyanis a hálóba vágódott (2–2). Kiállításokkal zárult a középső rész.

A 62. percben

Az utolsó húsz percben, bár nagy volt az igyekezet, nem mozdult a tábla, maradt a döntetlen (a kapura lövések aránya 34–18 volt), így következett a hosszabbítás. A 62. percben Harrison lámpát gyújtott (2–3), így megszületett a DVTK első idegenbeli diadala, amely 2 pontot ért, a besztercebányaiaknak pedig 1 jutott.

Jegyzőkönyv: HC ’05 iClinic Banská Bystrica – DVTK Jegesmedvék 2–3 (0–0, 2–2, 0–0, 0–1)

Besztercebánya, 2086 néző. V.: Stefik, Stano (D. Konc, J. Konc).

HC ’05 iClinic Banská Bystrica: Beskorowany – Southorn (1), Brejcak, Soltés, Wahl, Hickmott 1 – Mihalik, Biro, Jaaskelainen (1), Stastny, Lamper – Nemcik (1), Datelinka, Fafrák 1, Tamási (1), Bartánus – Petriinec, Kabác, Gabor, Róth – Gajan (kapus). Vezetőedző: Daniel Ceman.

DVTK Jegesmedvék: Rajna – Ross (2), Dudás (1), Részegh, Vas J., D. Rodman – Gőz, Vandane, Beach (1), Galanisz, Magosi 1 – Kiss D. (1), Láda B., Ritó, Harrison 1, Beauvillier 1 – Vojtkó, Kiss P. – Adorján (kapus). Vezetőedző: Marcel Rodman.

Kiállítások: 10, ill. 12 perc.

Daniel Ceman: Sokkal többet lőttünk kapura, de ez sem volt elegendő.

Marcel Rodman: Boldog vagyok a megszerzett két pont miatt. Egy olyan helyen győztünk, ahol a szezon során nem sokan fognak. A szezon ezen szakaszában még hibáznak a csapatok, a mostani meccsen is sok volt a hiba, de egyértelműen látszik a fejlődés a csapatomon. Pár napja Nyitrán nem tudtuk megnyerni a ki-ki meccset, ezúttal ez sikerült egy nagyon erős csapat ellen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!