MVLC

2019.08.05. 15:00

Az első helyért az első fordulóban

Olasz, francia és máltai együttes között kell kivívnia a továbbjutást az MVLC-nek.

Molnár István

Az MVLC két éve az orosz Sturm Csehovval is játszott

Forrás: ÉM-archívum

A kontinentális szervezet, a LEN szombaton elkészítette a nemzetközi kupatornák beosztásait. Amint az ismert, a férfiaknál – története során második alkalommal – jogot nyert az Európa-kupában való indulásra a PannErgy-Miskolci VLC csapata is. A küzdelemsorozatra 16 klub nevezett, melyeket a sorsolás alkalmával 4 darab négyes csoportba húztak. Az A csoportba (Split, Horvátország) a spanyol CN Mataro, az ugyancsak spanyol CE Mediterrani Barcelona, a belga AZSC Antwerp, illetve a házigazda VK Mornar Brodospas Split nyert besorolást, míg a B csoportban – Egerben – a ZF Eger, a szerb VK Radnicki, a horvát VK Solaris Sibenik, illetve az orosz Shturm 2002 Ruza harcol meg egymással. A C csoportosok Máltára utaznak, itt a hazai, pályaválasztó Valletta, az olasz CN Posillipo Naples, a francia CN Noisy Le Sec és a magyar ötödik helyezett PannErgy-MVLC alkotja a négyest, a D-jelű csoportban pedig, az olaszországi Siracusában az olasz alakulat, a francia Montpellier WP, a szerb Partizan Belgrade, továbbá a ciprusi Apoel Larnaca lesz a résztvevő.

Komolyan kell venni

Mindegyik csoportból majd az első két együttes kerül a következő körbe. Ott szintén csoportküzdelmek lesznek, s amint azt az MVLC jelezte: továbbjutása esetén szeretne rendező lenni.

– Úgy gondolom, a sorsolás lehetett volna jobb is, rosszabb is, de végül is lehet rá mondani, hogy kedvező – kommentálta a beosztást Bachner András, az MVLC szakmai igazgatója. – Az erőviszonyokat tekintve úgy érzem, hogy nem lehet gond a továbbjutással, de nyilván mindenkit komolyan kell venni. Mindenki ellen győzelmi esélyeink vannak, a jelenlegi csapatunk képes arra, hogy az első helyen jusson tovább, anélkül, hogy bárkit is lebecsülnénk. A helyzetet az nehezíti valamelyest, hogy előtte sorban és sűrűn lesznek a bajnoki mérkőzéseink, de azért olyan a keretünk, hogy a feladatokat meg tudjuk oldani.

Európa-kupa játéknapok:

1. selejtezőkör: szeptember 13–15.

2. selejtezőkör: szeptember 27–29.

Negyeddöntő: október 30., november 9.

Elődöntő: 2020. február 22., március 4.

Döntő: 2020. április 22., május 9.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!