Helyi sport

2019.07.01. 09:00

Kikapott az első edzőmeccsen a DVTK

A harminchétből 21 játékos jutott szóhoz az első felkészülési mérkőzésen.

Berecz Csaba

A heti hazai edzések után Debrecenben járt a DVTK

Fotó: Bujdos Tibor

A labdarúgó NB I. augusztus első hétvégéjén rajtoló küzdelmei előtt szombaton este első felkészülési meccsét játszotta a DVTK együttese. A diósgyőriek a szintén élvonalbeli Debreceni VSC vendégei voltak, a hazai együttes pallagi edzőcentrumában megrendezett, zártkapus meccsen. A találkozón az az új játékos is pályára lépett, akiről szombati lapszámunkban írtunk: a 31 éves – eddig a Puskás AFC-ben szerepelt – szerb kapus, Branislav Dani­lovic szerződtetését a meccs napján jelentette be a DVTK, és az új fiú már kapott is egy félidőnyi játékot a DVSC ellen. Ezen a találkozón a jelenlegi 37 fős keretből összesen 21 játékos lépett pályára, közülük 18-an egy-egy félidőt játszottak, teljes meccs csak a fiatal Orosz Donátnak jutott, míg a kameruni védő Ndzoumou 60, cseréje, a támadó Prosser pedig 30 percet kapott.

Tizenhat

Tizenhat játékos viszont nem kapott szerepet a kétgólos DVTK-vereséggel zárult felkészülési találkozón. Antal B., Brkovic, Karan, Tóth Barnabás, Shestakov, Makrai, Tajti, Polgár, Márkvárt, Mihajlovic, Ousman, Ivánka és Géringer T. mellett Vernes sem, aki ugyan már elköszönt a csapattársaitól, de távozásáról a klub még nem adott hírt. A felsoroltakon kívül Hasani és Farkas M. is kimaradt az első meccsből, ők nem a többiekkel kezdték meg a felkészülést, mert pár nap pluszpihenőt kaptak.

A DVTK a tervek szerint szerdán is játszik edzőmeccset, ellenfelük az NB II.-es Békéscsaba 1912 Előre lesz, lehet. A meccs kezdési időpontjáról a diósgyőri klub nem adott tájékoztatást, a viharsarki gárda honlapja szerint 18.00-kor kezdenek a DVTK vendégeként.

Felkészülési mérkőzés: Debreceni VSC–Diósgyőri VTK 2–0 (2–0)

Debrecen, zárt kapuk mögött. V.: Ducsai.

Debreceni VSC: Nagy S. (Szabados I., 69.) – Kusnyír (Balogh K., 84.), Szatmári, Pávkovics, Ferenczi – Haris (Kovács R., 84.), Tőzsér, Bódi (Kuti, 84.) Varga K. (Damásdi, 75.) – Szécsi, Takács T. (Trujic, 46.). Vezetőedző: Herczeg András.

Diósgyőri VTK I. félidő: Bukrán – Orosz D., Ndzoumou, Tamás M., Galambos – Adukor – Zsolnai, Jebari, Tóth Borisz, Juhar – Tabakovic. Diósgyőri VTK II. félidő: Danilovic – Vági, Ndzoumou (Prosser, 60.), Orosz D., Bárdos – Szűcs K., Szabó B. – Korbély, Ternován, Bacsa – Óvári. Vezetőedző: Fernando Miguel Fernández Escribano.

Gólszerző: Takács T. (1–0) a 4., Bódi (2–0) a 31. percben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!