Cselgáncs

2019.07.29. 18:30

Cselgáncsozók érme Bakiból, a zárónapon

Kriza és Sáfrány bronzot szerzett az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon.

A Bakiban megrendezett Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál szombati zárónapján a cselgáncsozók csapatversenyét rendezték meg. Ebben két MVSI-Miskolc-sportoló is érintett volt, Kriza Anna leány 48 kg-ban, Sáfrány Péter pedig fiú 81 kg-ban képviselte a magyar színeket. A magyar válogatott a 13 csapatos mezőnyben az első meccsét a nyolcaddöntőben Bulgária ellen 4–0-ra megnyerte, majd a negyeddöntőben 4–1-re kikapott a későbbi ezüst­érmes oroszoktól. Ezután a vigaszágon küzdhetett tovább a magyar csapat, és előbb Franciaország gárdáját múlták felül 4–2-re, majd a bronzmeccsért Grúzai ellen bizonyult jobbnak ugyanilyen arányban. A négy ellenféllel szemben Kriza Anna három győzelmet könyvelhetett el, míg orosz ellenfele nem állt ki ellene. Sáfrány Péter is felülmúlta bolgár, francia és grúz riválisát, csak az orosz versenyzővel szemben maradt alul.

Huszonegy érem

A 88 fős magyar csapat ezen eredménynek is köszönhetően 9 ezüst- és 12 bronzérmet nyert az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon, melyen mintegy ötven európai nemzet 14–18 éves sportolói vettek részt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!