Székesfehérvár Rallye

2019.06.13. 16:30

Székesfehérvár Rallye – Vincze verhetetlen aszfalton

A címvédő Hadik András győzelmi esélyeit egy defekt hiúsította meg a Taxi4 Székesfehérvár Rallye-n.

Marosréti Ervin

Tizenegy gyorsasági szakasz után szűk öt másodperc döntött a győzelemről a magyar bajnokság idei harmadik versenyhétvégéjén. A Taxi4 Székesfehérvár Rallye elején rögtön jelentős hátrányba került az egyik bajnokaspiráns. Turán Frigyes ugyanis még a pályabejáráson vétett a szabályok ellen, ezért 30 másodperces büntetést kapott. A verseny alatt azonban nem volt komoly esélye arra, hogy mindezt ledolgozza, ráadásul elromlott a Ford kormányszervója, így idő előtt kénytelenek voltak feladni a versenyt.

Harcban a sikerért

A győzelemért ezután a Hadik András, Vincze Ferenc, Velenczei Ádám trió harcolt, de roppant stabil versenyzéssel Balogh János is ott volt az élmezőnyben. A címvédő Hadik uralta az egész hétvégét. A megrendezett tizenegy mért szakaszból hétszer bizonyult a leggyorsabbnak, a negyedik helyén rosszabb pozícióban pedig egyetlen pályán sem zárt. Az utolsó előtti gyorsaságin azonban összeszedett egy defektet, ami éppen elég volt ahhoz, hogy a futamgyőzelem kicsússzon a kezei közül.

– A hajráig mindig tökéletesen alakult – összegzett a Taxi4 Székesfehérvár Rallye után Hadik András. – Szenzációsan ment az autó, és mi is nagyon jó formában voltunk. Sajnos, a vége nem jól alakult. A szakasz vége felé szedtük össze a defektet, de néhány másodpercet így is vesztettünk, ami a fehérvári győzelmünkbe került. Sokan dolgoztunk a sikerért, bízom benne, hogy a folytatásban a sors visszaadja majd, amit ezúttal elvett tőlünk. Tesszük tovább a dolgunkat, mert négy futam még hátra van a bajnokságból, ahol bármi előfordulhat.

Hadikék ráadásul a záró szakaszon sem tudtak javítani, mert a mezőny etapként teljesítette a guttamási pályát, így a tizenegyedik gyors utáni állást kellett végeredménynek tekinteni. A győzelmet így ismét – Eger és Miskolc után harmadszor – Vincze Ferenc és Bacigál Igor szerezte meg, a kettős így egy kicsit ellépett az üldözőktől a bajnoki összetettben.

– Ezúttal szerencsénk volt, igaz keményen dolgoztunk a székesfehérvári hétvégén – fogalmazott Vincze Ferenc. – Nagyszerűen éreztük magunkat az autóban, próbálgattuk a beállításokat, a végén pedig igyekeztünk taktikusan menni. A kihordások miatt egy-két kanyart megtiszteltünk, nem szerettünk volna defektet szerezni. Ez most kifizetődött, nagyon boldogok vagyunk, hogy ilyen jól állunk a bajnokságban.

Balogh a második

Vinczéék sikere után megerősítették vezető helyüket az éves összetettben. Ér­dekesség, hogy a rendkívül kiegyensúlyozott, állandóan pódiumos helyen célba érő Balogh János, Holczer Dániel kettős jött fel a második helyre.

– Mi sem úsztuk meg defekt nélkül, emellett pedig azzal is meg kellett küzdenünk Fehérváron, hogy többször is túlmelegedett, égett a fékünk – összegzett Balogh János. – Munkás verseny volt, de szerencsére negyedikként ismét sikerült bejönnünk a célba. Sokat érhetnek a végén ezek a jó helyezések, de azt is tudjuk, hogy a szezon több mint fele még előttünk áll.

Az Országos Rallye Bajnokság szűk egy hónap múlva Veszprémben folytatódik, ahol az esztendőben először murván csatáznak majd egymással hazánk legjobb ralisai. A nagyobb nyári szünet után pedig megyénkbe tér vissza a karaván: augusztus 23–25-e között ugyanis az Ózd-Salgó Rallye-t rendezik meg.


A Taxi4 Székesfehérvár Rallye végeredménye:

  • Vincze Ferenc, Bacigál Igor (Skoda Fabia R5) 1:03:37,8
  • Hadik András, Kertész Krisztián (Ford Fiesta R5) +4,3
  • Velenczei Ádám, Zsíros Gábor (Citroen C3 R5) +31,7
  • Balogh János, Holczer Dániel (Skoda Fabia R5) +1:17,7
  • Hevesi István, Józsa Péter (Mitsubishi Lancer EVO VI) +2:11,3
  • Német László, Szabó István (Skoda Fabia R5) +2:18,0
  •  

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!