Vízilabda

2019.05.13. 11:00

Jó negyedikkel lépéselőnyben

Hazai meccset játszott szombaton hazai környezetben a Pann­Ergy-MVLC gárdája.

Molnár István

Dr. Sike József vezetőedző utasításokat ad

Fotó: Ádám János

A férfi elsőosztályú (OB I) bajnokságban az 5. helyért harcol a miskolci alakulat. Amelyik csapat megnyeri a csatát, az nemcsak ezen pozíciót gyűjti be, hanem jogot nyer arra is, hogy az ősszel induljon a második számú nemzetközi klubsorozatban, az Európa Kupában.

Kilenc találat

A BVSC szerezte meg a vezetést, méghozzá Czigány-előnyből (0–1), a hazaiaknál volt egy-két hiba, illetve egy Bowen-kapufa. A Misic elleni szabálytalanságot követő fórt Stojanovic elrontotta, majd Csoma védett. Mindkét edző ,,élt” a játékkal a parton, a fehér sapkás hazaiak ugyan jól védekeztek, de az első találatuk váratott magára. Stojanovic ismét nem pontosan mérte be a kaput, aztán 36,9 mp-vel a negyed vége előtt megtört a jég: Lőrincz küldte a labdát a vendégketrec bal oldalába (1–1).

A második nyolc perc Csoma hárításával kezdődött (a kapufára tolta a játékszert), majd a házigazda aképpen játszotta ki a helyzetet, hogy az Bedőnek éppen jó legyen középen (2–1). Bowen úgy vágta be a felsőbe a labdát, hogy az méterekre kipattant (3–1), ebben a szakaszban egyértelműen a PannErgy elképzelései szerint alakultak a dolgok. Sugár az előnyük lejárta után lőtt a hálóba (3–2), Vadovics pedig a jobb szélről, már-már kisodródott helyzetből (4–2). Várnai távolról nagyon elengedte a kezét (4–3), az előnyök kihasználása továbbra sem ment miskolci oldalon. Viszont volt egy Csoma, aki ziccert fogott, ám Csapó közeli kísérletével szemben tehetetlen volt (4–4). Szakonyi sem hozott rossz mutatót, azonban Nagy Á. lövését nem tudta fogni (5–4).

Miskolci kapufák

A következő előnyét is elhibázta az MVLC, megint a kapufa mentette meg a BVSC-t a góltól. Rövid időn belül jött az újabb ilyen lehetőség, ennél is a léc hárított… Lajkó persze nem volt ilyen kegyes (5–5), aztán büntetőt kapott a hazai csapat, Nagy Á. kipókhálózta a bal felső sarkot (6–5). A két kapus fogott egyet-egyet, Csapó meg fórból egalizált (6–6). Ekkor már Bedő és Várnai is kipontozódott, aztán fórban labdát járatott a Miskolc, Stojanovic elementáris erővel talált be (7–6), mikor már úszott vissza a kiállított BVSC-s.

Még minden lehetett az eredmény, így kezdődött a negyedik negyed. Újabb 6 az 5 elleni esély maradt ki a házigazdánál, de maradt a labda náluk, és Vadovics eszmélt a leghamarabb (8–6). Fővárosi kísérletnél a kapufa az MVLC-vel volt, aztán egy támadóhibát is elkövettek a pestiek. Előny, Stojanovic, gól, és a 9–6 már behozhatatlannak tűnt 4:24 perccel a zárás előtt. Csoma és a kapufa belső éle nem engedte közelebb kerülni a vasutasokat, így két perccel a vége előtt biztossá vált a borsodi siker. Bowen még betalált (10–6), Csoma és a védelem pedig remekelt, így nagyon biztos lett a hazai győzelem, egy utolsó másodperces Misic-góllal (11–6).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!