Erős emberek

2019.05.20. 14:00

Ismét aranyat nyert az erejével

Juhász Péter másodszor nyerte meg az erős emberek egyéni országos bajnokságát.

Bánhegyi Gábor

Juhász Péter kamionhúzás közben az idei ob-n

Forrás: Juhász Péter fotója

Tavaly élete legnagyobb eredményének nevezte Juhász Péter, hogy megnyerte az erős emberek egyéni országos bajnokságát. Azóta nemrég újból megrendezték a kétnapos versenyt, ezúttal Győrben, ahol ismét a mádi sportoló nyakába akasztották az aranyérmet.

Hatalmas teher

– Címet védeni mindig nehezebb, mert ilyenkor az ellenfelek úgy indulnak a versenynek, hogy le szeretnék győzni az aktuális bajnokot – mondja Juhász Péter. – Olyanok, akiknek egymást követő két évben sikerült nyerni, rajtam kívül csak ketten vannak. Végtelenül kiegyensúlyozott verseny volt, az első öt szám után az első és az ötödik helyezett között csak 2,5 pont volt a különbség, így közülünk bárki esélyes lehetett a végső győzelemre. Olyan nagyon ritkán fordul elő, hogy valaki egy versenyt hibátlanul tudjon végigvinni, itt sem történt meg ez senkivel, így az utolsó számnak úgy indultam neki, hogy egy második hellyel is én lettem volna a bajnok. Addig úgy kerültem az élre, hogy egy számot sem nyertem meg. Csak amíg más az egyik számban nyert, a másikban kilencedik lett, így nagy volt a szórás a szerzett pontokban, én pedig stabilan hoztam a harmadik, negyedik, ötödik helyeket. A végén már éreztem, ha nem rontok nagyot, akkor címvédés lesz, mert a kedvenc számom, a golyópakolás jött. Kiszámolták, 57 másodperc kellett volna a biztos címvédéshez, de én minden versenyemen maximalista vagyok, így hiába mondták, „nyugi, öreg, ne kapkodj, ráérsz”, 19 másodperc alatt felpakoltam a golyókat. Hatalmas teher szakadt le akkor rólam, de nagyon boldog voltam. A verseny szervezője, Darázs Ádám is mondta, ilyen kiegyensúlyozott verseny korábban még nem volt az országos bajnokságokon.

Kevés a regeneráció

Azért nem felhőtlen az öröme a mádi sportembernek.

– Hetente négyszer dolgozok az egyik munkahelyemen, kétszer pedig a tiszaújvárosi tűzoltóknál vagyok szolgálatban – mondja Juhász Péter. – Ehhez a sporthoz pedig az edzések mellett kell a megfelelő regeneráció. Ahhoz, hogy el tudjam tartani magamat, ahhoz ennyit kell dolgoznom, így nem tudok annyit pihenni, ami ideális lenne. Ha lennének támogatóim, akkor talán nem kellene ennyi munkát elvállalnom. Van egy állandó támogatóm ugyan, akinek köszönöm szépen, hogy még mindig mellettem áll, ezen kívül van egy ismerősöm, aki az utazási költségeimet szponzorálja, valamint egy támogatóm, akitől a védőeszközeimet kapom. De valahogy nem vagyok ezen a téren szerencsés, nem igazán találnak meg a támogatók, pedig látom a versenyeken, hogy olyanokat is megtalálnak a szponzorok, akik nálam szerényebb eredményeket tudtak eddig felmutatni.

Erős versenyszezon

Egy horvátországi és a romániai verseny között tudtunk találkozni.

– Vannak meghívásaim. Vannak olyan versenyek, amelyek fixen szerepelnek a naptárban, de most is beesett a napokban egy meghívás Brnó­ba. Néztem a kiírást, hát van olyan szám, ahol az eddigi legjobbamat kellene hoznom, de ez az igazi kihívás. A horvátországi verseny jól sikerült, második lettem, de várom már nagyon a szatmárnémeti versenyt. Főleg a hangulat miatt. Magyarországon is egyre nagyobb a közönsége az erősember-versenyeknek, Szlovákiában, Ukrajnában és Romániában egyenesen megőrülnek ezért a sportért, vannak olyan helyek, ahol a focimeccsekével vetekszik a nézőközönség. Emiatt is érdemes ezt a sportot művelni. Meg azért is, mert szeretem – mondja Juhász Péter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!