XXVIII. Tisza Triatlon

2019.05.27. 17:03

Hazai címvédés a férfiaknál, valamint az UP2-es lányoknál

Szombaton Triatlon Klubcsapat Országos Bajnokságot rendeztek Tiszaújvárosban.

Triatlon

Fotó: Ádám János

A XXVIII. Tisza Triatlon első versenynapján a Triatlon Klubcsapat Országos Bajnokságon az elit kategóriában a Tiszaújvárosi Triatlon Klub férfiegyüttese magabiztosan védte meg a címét, míg a hölgyeknél bronzérmet harcoltak ki a házigazdák, valamint az utánpótlás 2-es leánycsapatuk révén is ünnepelhettek egy bajnoki elsőséget.

131 együttes

A Tiszaújvárosi Gyógy- és Strandfürdő területén kialakított versenyközpontban nem kevesebb, mint 131 együttes mérte össze tudását a különböző korcsoportokban.

A rendező Tiszaújvárosi TK sportolói a szupersprinttávon megrendezett utánpótlás 1-es kategóriás futamokban – mind a lányoknál, mind a fiúknál – épphogy lemaradtak a dobogóról, egyaránt a negyedik helyen végeztek. A már sprinttávot teljesítő utánpótlás 2-es tiszaújvárosi trió – Bóna Kinga, Kovács Anna, Tóth Anna – viszont megadta az alaphangot: megismételve tavalyi győzelmét, idén is aranyérmesek lettek.

A nap csúcspontját ezúttal is az abszolút, illetve elitkategória küzdelmei jelentették. A címvédő tiszaújvárosi férficsapatot ezúttal a Lehmann fivérek, Bence és Csongor, illetve a Sinkó-Uribe testvérek, Aurél és Ábel alkotta, akik a 750 méteres úszáson elért 8:56 perces legjobb idejükkel jelezték, hogy idén is komoly célokat fogalmaztak meg a verseny végkimenetelével kapcsolatban. Az Achilles-sérüléssel bajlódó Sinkó-Uribe Aurél kiválásával háromfősre fogyatkozott Tiszaújvárosi TK a kerékpározás során, féltávnál 49:34 percnél járt, míg az újdonsült WTS-bronz­érmes, de kisebb megfázással küzdő Bicsák Bencét a kerékpározásban és futásban nélkülözni kényszerülő pécsieknek 52:23-at mutatott az időmérő berendezés. A középső szám második fele kalandosra sikerült a házigazdáknak, ugyanis Lehmann Bence első kerekéből kitört egy küllő, ami bizony nem segítette a gyorsabb haladást. A bringázás második 10 kilométerén és a kétkörös, összesen 5 km-es futásban végül nem a mecsekaljaiak, hanem a bajai Mogyi SE felnőtt és a Debrecen Utánpótlás 2-korcsoportos együttesei igyekeztek elcsenni az abszolút elsőséget a tavalyi aranyérmesek elől, akiknek azonban helyén volt a szívük, és hatalmas futásukkal magabiztosan nyerték meg idén is a magyar bajnoki címet (a pécsiek végül az abszolút 5. helyen végeztek).

A hölgyeknél

A hölgyek versengésében a Tiszaújvárosi Triatlon Klub egysége 10:25 percet repesztett a medencében, ám a 20 km-es kerékpározás során mind az Equilor Team Újbuda SE, mind az ÚTE Merida csapata gyorsabb volt náluk. A magyar bajnoki címet a Bragmayer Zsanett vezette újbudaiak gyűjtötték be a szintén remekül teljesítő újpestiek és a második, harmadik számban ezúttal kicsit gyengébben teljesítő tiszaújvárosiak előtt.


Triatlon: klubcsapat ob eredmények

Férfi abszolút (750 m, 20 km, 5 km): 1. Tiszaújvárosi Triatlon Klub (Lehmann Bence, Lehmann Csongor, Sinkó-Uribe Ábel, Sinkó-Uribe Aurél, edzők: Lehmann Tibor, Fodor Ágnes, Balogh Bence, Baráth Tamás) 57:46 perc, 2. Mogyi SE „A” (Bajai Péter, Czigány András, Veréb Dávid, Kollár Erik, Balog Ádám) 58:03, 3. Debreceni Sportcentrum (Péter Benedek, Dobi Gergő, Molnár Róbert, Kőszegi Márk) 59:05.

Felnőtt férfiak (750 m, 20 km, 5 km): 6. Tiszaújvárosi Triatlon Klub (Balogh Bence, Fróna Ákos, Németh Sándor) 1:07:12 óra.

Utánpótlás 1-es, fiúk (350 m, 8 km, 2 km): 4. Tiszaújvárosi Triatlon Klub (Hajdú Máté, Szabolcsi Bálint, Kiss Marcell) 28:09.

Női abszolút (750 m, 20 km, 5 km): 1. Equilor Team Újbuda SE (Fuchs Renáta, Polonyiné Svéd Amelita, Bragmayer Zsanett) 1:03:56 óra, 2. Újpesti TE-Merida (Zelinka Gabriella, Hargitai Henrietta, Hajdú Fanni) 1:04:55, 3. Tiszaújvárosi Triatlon Klub (Putnóczki Dorka, Mátyus Lili, Molnár Sára) 1:05:36.

Utánpótlás 2-es, leányok (750 m, 20 km, 5 km): 1. Tiszaújvárosi Triatlon Klub (Bóna Kinga, Kovács Anna, Tóth Anna, edzők: Lehmann Tibor, Fodor Ágnes, Balogh Bence, Baráth Tamás, Filep Csaba) 1:05:40.

Utánpótlás 1-es, leányok (350 m, 8 km, 2 km): 4. Tiszaújvárosi Triatlon Klub (Lehmann Sára, Kurucz Réka, Berencsi Lili) 30:36.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!