Helyi sport

2018.08.31. 08:00

MVLC: Van, aki már túl a százon

Miskolc - Négy PannErgy-MVLC-s pólós is ott lesz a németországi Világkupán.

Miskolc - Négy PannErgy-MVLC-s pólós is ott lesz a németországi Világkupán.

Július 25-én kezdte a felkészülést a közelgő szezonra a PannErgy-MVLC élvonalbeli férfi vízilabdacsapata. Azóta még nem tudott teljes kerettel dolgozni dr. Sike József vezetőedző, ugyanis a különböző válogatottakban való szereplés, vagy egyéb okok miatt mindig volt (és van) néhány hiányzó.

Péntekre, és szombatra

Jelenleg Csoma Kristóf, Milos Milicic, Bojan Banicevic, Sasa Misic, Bedő Krisztián, Hornyák Olivér, Lőrincz Bálint, Szőke Szabolcs, Vismeg Botond, Vismeg Zsombor és Sisán Balázs áll a szakvezető rendelkezésére. Nagy Ádám és Vadovics Viktor a magyar felnőtt válogatottal hangol a németországi Világkupára (szeptember 11-16.), Ognjen Stojanovic ugyanerre az eseményre készül, csak éppen a szerb együttessel, de szintén berlini fellépő lesz az Egyesült Államok-beli Alex Bowen is – így ők ezután érkeznek Miskolcra. Az MVLC másik kapusa, Mizsei Márton jelenleg a fehéroroszországi Minszkben tartózkodik, ahol a korosztályos válogatottal vesz részt az U19-es Európa-bajnokságon. A kontinensviadal vasárnap ér véget, a hálóőr 4 nap pihenőt kap, miután a szakvezető szeretné, ha a jövő heti, szentesi edzőmeccseken, a pénteki és a szombati napon Mizsei már jelen lenne. A két fiatal szerzemény közül a 19 esztendős, Racionet Honvédtól szerződtetett, több poszton bevethető Vad Levente a jövő héten érkezik Miskolcra, míg az izraeli-magyar kettős állampolgár, Fried Tamir, aki Egerből tette át a székhelyét Borsodba – személyes elfoglaltság miatt –, szeptember 10-én csatlakozik.

Az MVLC tehát, mint az már szóba került, a jövő szerdán Szentesre utazik edzőtáborba, négy napra, ez idő alatt minden este lesz felkészülési meccs, a házigazdák, valamint egy holland és a francia csapat ellen. Ezt követően 11 napot itthon tölt a társaság, aztán szeptember 21-én, immáron a teljes kerettel, Nagyváradra utaznak tornára.

Megkapták a terhelést

– Amióta elkezdtük a munkát, azóta megcsináltuk az öthetes úszóprogramot – árulta el dr. Sike József. – Ez az a rész, amit mindig megcsináltatok, aki az ­összes tréningen részt vett, az túl van a 100 kilométeren. Mindez kell az alap állóképesség eléréséhez, soha nem vallottunk szégyent fizikai és úszó paraméterekben. Ezután, a jövő héten kezdhetjük a gyorsasági vízilabdát, a felkészülési időszak programját.

Rákérdeztünk arra, hogy mi van azokkal, akik ebben még nem, vagy csak részben vettek részt.

– Azoknak nem volt annyi pihenő, mint másoknak, akik a válogatottaknál voltak, vagy vannak, folyamatában megkapják a terhelést, a világesemények előtt a saját nemzeti együttesükkel mini-alapozást végeztek, végeznek – mondta dr. Sike József. – Amikor majd visszaérkeznek hozzánk a most hiányzók, fontos lesz, hogy meg tudjuk tartani a párhuzamot, hogy egy szintre hozzuk a játékosokat.

Szeptember 17-én

A 2018/2019-es OB I-es évad csoportbeosztását (két csoportra osztják majd el a 16 résztvevő klubot) szeptember 17-én készítik el a szövetségben, mégpedig oly módon, hogy párokat alakítanak ki a tavalyi helyezés alapján (1-2, 3-4, 5-6, 7-8, stb.), és egyik gárda kerül az egyik, a másik pedig a másik nyolcasba.

– Virtuálisan lehet tudni, kik jöhetnek hozzánk, az biztos, hogy a BVSC nem, ugyanis velük leszünk párban, hiszen ők voltak az ötödikek, mi a hatodikok – tette hozzá dr. Sike József. – Teljesen mindegy, hogy kik lesznek az ellenfelek, nincs kívánságlistám, nekünk megvannak a saját céljaink, elvárások magunkkal- és másoknak velünk szemben. Az se gond, hogy hová kell majd utaznunk, ugyanis az ismert körülmények között nem sikerült kivívni az Európa Kupa-szereplést, így nemzetközi utazásaink nem lesznek. Tanultam a történelemből, átléptem rajta, de nem felejtek, viszem az emlékeim közé, ez a jog az enyém.

A Magyar Kupában az utóbbi időben az egyik csoportrendező volt az MVLC, és amennyiben lehetőség lesz rá, akkor a klub ismét pályázni fog arra, hogy első körös házigazda legyen.

ÉM-MI


A tények

Az OB I-es mezőny (2018/2019): FTC PQS Waterpolo, Szolnoki Dózsa,

ZF Eger, A-HÍD OSC Újbuda, MKB Euroleasing-BVSC-Zugló, PannErgy-Mis-

kolci Vízilabda Club, Racionet Hon-

véd, Debreceni VSE, Kaposvári VK, PVSK-Mecsek Füszért, Metalcom Szentes, VasasPlaket, AVUS Szombathely, Tatabányai VSE, UVSE (osztályozó győztese), KSI (feljutó az OB I/B-ből).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!