Helyi sport

2018.03.08. 12:27

Simán nyert a BL-címvédő Miskolcon

Miskolc - Szerda este hazai meccset játszott a PannErgy-Miskolci VLC élvonalbeli férfi pólócsapata.

Miskolc - Szerda este hazai meccset játszott a PannErgy-Miskolci VLC élvonalbeli férfi pólócsapata.

A férfi OB I középszakasz, felsőházi rájátszásának (1-8. hely) 3. fordulójában szerdán a Bajnokok Ligája-győztes, és magyar bajnoki címvédő Szolnoki Dózsa volt a miskolciak vendége a dr. Kemény Dénes Városi Sportuszodában. Bár a hazaiak úgy készültek, hogy mindent kiadnak magukból, azért úgy is gondolkodtak, hogy a fontossági sorrendben előrébb áll a hétvégi, BVSC-Zugló elleni „helyosztó” az 5. pozícióért.

Szoros védekezés

Csoma védéssel kezdődött a meccs, az ellentámadásnál hárman úsztak Misicre centerben. A sötét sapkás vendégek a következő két akciójukat is elrontották, egyiket előnyben, Halek viszont – ugyancsak fórban – vezetést szerzett (1-0). A második 6 az 5 elleni „szitut” a vendégek már megoldották (Aleksic, 1-1), majd Bowen szerelt szépen középen. Még két és fél perc volt az első negyedből, a védekezéseket addig elnézve úgy tűnt, nem lesz gólzáporos csata. Az első büntetőt a Szolnok kapta, Aleksic lövését azonban Csoma megfogta. Hangay később előnybe juttatta a Dózsát (1-2), az MVLC fórban időt kért, Berta gyönyörűen tette Misicnek a labdát húzásra (2-2). Az utolsó percben Prlainovic zúzta a játékszert a léc alá, és maradt is a dudaszóig 2-3 az állás.

Cuk előnyös találatával nyitott a BL-címvédő a második játékrészben (2-4), Sike-edző nem értett egy bírói döntést a parton, együttesével szemben. Bátori „csendben” ötre növelte a szolnoki gólok számát (2-5), de egy hosszú lóba után Berta csökkentette a különbséget (3-5). Mezei csavarása élményszámba ment (3-6), majd Bowen lőtte ki a jobb alsó sarkot (4-6). Fülöp távolról, laposan, szintén ide, erre a helyre lőtt Csomának, jól (4-7), aztán kimaradt egy miskolci előny, akárcsak a Tisza-partiaknál. A vendégek kapufákat „simogattak”, aztán Vadovicsról Gocic szedte le a sapkát, a nagyszünetben három „fával” ­vezetett a Szolnok.

Nyíló olló

A harmadik negyedet is Csoma hárítás indította, majd a hazaiak Mezeit szerelték közös erővel. Younger is felíratkozott a gólszerzők közé (4-8), a mérkőzés első duplázójára még várni kellett. Halekék előnyt hibáztak, Cuk nem (4-9). Bowen ötméteresből szépített (5-9), Prlainovic szintén büntetőből mattolta a hazai hálóőrt (5-10). Bowen szabaddobásból triplát ért el (6-10), igyekezett kapaszkodni a pályaválasztó. Bátori is megtalálta a rést (6-11), óriási harc volt a pozíciók elfoglalásáért, a Dózsa nem engedett a szoros védekezéséből. Cuk kilőtte a bal felső sarkot (6-12), Mezei jól helyezkedett középen, kezdett nyílni az olló a két csapat között (6-13). Nem ment előnyben sem az MVLC-nek, Younger viszont nagyon élt (6-14). Bowen vitte a prímet a miskolciaknál (7-14), de ez csak szépségtapasz volt.

Kimaradt előnyök

A befejező játékrészben ­Prlainovic értékesített büntetőt (7-15), Bowen ötödik gólja azért szép volt (8-15). Az előnyök kimaradtak, de ez már nem osztott, nem szorzott, a házigazda kettős fórba is került, azonban gólt nem tudtak lőni. A védőmunka jobb volt, mindkét oldalon, de a koncentráció nem volt már a régi. Cuk azért még meglőtt egy ­„ficakos” találatot (8-16), majd Misicet cserével kiállították. Az utolsó lövés Bátorié volt, Csoma védett, a címvédő biztosan nyert.


Jegyzőkönyv

PannErgy-Miskolci VLC – Szolnoki Dózsa 8-16 (2-3, 2-4, 3-7, 1-2)

Miskolc, 200 néző. V.: Mucskai, Vogel.

PannErgy-MVLC: Csoma – Nagy Á. (-), Bowen (5), Vadovics (-), Misic (1), Milicic (-), Halek (1). Csere: Kuzmenko (-), Hornyák (-), Berta (1), Sánta (-), Jakab (-), Lukács (-). Vezetőedző: dr. Sike József.

Szolnoki Dózsa: Nagy V. – Gocic (-), Bátori (2), Mezei (2), Prlainovic (3), Cuk (4), Jansik (-). Csere: Zalánki (-), Hangay (1), Aleksic (1), Younger (2), Kis G. (-), Fülöp (1). Vezetőedző: Cseh Sándor.

Gól/emberelőnyből: 3/10, ill. 4/8

Gól kettős emberelőnyből: 0/1, ill. 0.

Gól/büntetőből: 1/1, ill. 2/3

Dr. Sike József: – Gratulálok a Szolnoknak a győzelemhez. A meccs előtt úgy éreztem, nincs 8 gól a két csapat között, meccs után azt mondom, lehetett volna 14 is. Nekünk nem a Szolnokot kell megverni, a két csapat más kategóriába tartozik.

Cseh Sándor: – Jól játszottunk ma, mind elől, mind hátul megfelelő energiákat mozgósítottunk. Egy brusztolós mérkőzés volt, végig kellett figyelnünk, nem vagyok elégedetlen a 8 gólos különbségű győzelemmel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!