Helyi sport

2018.03.07. 11:43

MVLC: A BL-győztes lesz a vendég

Miskolc - Szerdán 19 órától hazai összecsapást játszik a PannErgy-Miskolci VLC együttese.

Miskolc - Szerdán 19 órától hazai összecsapást játszik a PannErgy-Miskolci VLC együttese.

A férfi póló OB I középszakaszában, a felsőház 3. fordulójában szerdán 19 órától a dr. Kemény Dénes Városi Sportuszodában rendezik meg a PannErgy-Miskolci VLC – Szolnoki Dózsa összecsapást. A házigazda miskolciak a múlt szombaton Debrecenben játszottak, és 21 góllal terhelték meg a DVSE hálóját.

Fontos állomás volt

– Amióta a klubnál dolgozom, két és fél éve, még nem szereztünk ennyi találatot – mondta dr. Sike József, a borsodiak vezetőedzője. – Ezt megelőzően, az idei szezon alapszakaszában két alkalommal dobtunk 18 gólt a csoportunkban utolsóként végzett Szegednek. Örültünk annak, hogy végig képesek voltunk tartani azt a szinet, amit kell, de biztos vagyok abban, hogy még egyszer nem nyerünk ennyivel… Nem is emelném igazán ki ezt a tényt, hiszen nem sokszor van olyan, hogy szinte minden bejön, hogy a meccsen végig megy a szekér. Ami ettől sokkal lényegesebb: a középszakasz egyik fontos állomása volt a debreceni. Mivel meg akarjuk tartani az ötödik helyünket, ezt a találkozót hoznunk kellett. A DVSE veresége nagy valószínűséggel azt is jelenti, hogy nem tud majd elmozdulni a 8. pozícióról, mert az úgynevezett nagyoktól vélhetően nem fog pontokat elvenni. Így minden bizonnyal újra találkozni fogunk a play-off első körében, ahol az egyik csapat 7 pontjáig megy majd a csata, és két ellenük elért győzelemmel már 6-0-ra állnánk. De ezért még tenni kell.

A BVSC-re készülve

Ahogyan szokás mondani: a Szolnok „más kávéház”, hiszen a BL-címvédőről, az elmúlt három szezon bajnokáról van szó…

– A Szolnok most felszálló ágban van két olyan BL-mérkőzés után, amelyek nem sikerültek nekik, illetve a bajnokságban kikaptak a Ferencvárostól is, viszont a montenegrói Jadran Herceg Novit már legyőzték 13-10-re, itthon pedig 11-4-re lelépték az OSC-t – említette dr. Sike József. – Hasonló forgatókönyvre számítok, mint a Ferencváros ellen, bár a Fradi nyílt sisakos vízilabdájával szemben a Szolnok számunkra nehezebb pólót játszik, komoly ketrecharc lesz. Ellenfelünknek számos klasszis játékosa van, Nagy V., Zalánki, Prlainovic, Kis G., Younger, Gocic, úgyhogy nagyon stabilak… Még egyszer: az igazi arcuk az, amelyik megnyerte a Bajnokok Ligáját, ha ezt a formát teljesen hozzák, akkor érdekes eredmény is lehet, ha nem teljesen játsszák ki magukat, akkor szorosabb. Kérdés, meddig bírjuk majd az általuk diktált iramot, a fokozatos koncentrálást. A Ferencváros elleni meccsek, a szerda-szombati ritmus megfelelő volt nekünk, ez felkészülés a fontos debreceni mérkőzésre, és ha előre nézünk, márpedig ezt kell tennünk, akkor azt látjuk, hogy szombaton jön a következő találkozónk, a BVSC ellen. Tehát már ilyen tükrön keresztül nézzük ezt a Szolnokkal szembeni összecsapást, ugyanis nekünk a fővárosi vasutasok ellen győzni kell. Lehet-e jobb ráhangolás annál, mint egy jó meccs a BL-címvédő ellen?

Lemaradtak Kuzmenkóék

A múlt szombati, debreceni fellépésen nem volt a csapattal Aleksey Kuzmenko, a fehéorosz válogatott pólós ugyanis hazája együttesével Máltán vett részt Európa-bajnoki selejtező-visszavágón. A szigetországiak 16-9-re nyertek, és összesítésben 23-17-es eredménnyel bizonyultak jobbnak Kuzmenkóéknál, így előbbiek történetük első kontinensbajnoki részvételére készülhetnek.

Két miskolci

Märcz Tamás, a férfi válogatott szövetségi kapitánya megnevezte azokat a játékosokat, akik szerepet kaphatnak a debreceni Világliga-mérkőzésen (március 20.). A 14 fős keretben helyet kapott a PannErgy-MVLC két pólósa, Nagy Ádám és Vadovics Viktor is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!