Helyi sport

2017.10.03. 16:19

MVLC: Az MK-ban az FTC, az EK-ban irány Aix-en-Provence

Miskolc - Hétfőn a „sorsolások napja” volt a Pann­Ergy-Miskolci VLC együttese számára.

Miskolc - Hétfőn a „sorsolások napja” volt a Pann­Ergy-Miskolci VLC együttese számára.

Nagy izgalommal várta a miskolci pólós klub vezetése, szakmai stábja és játékoskerete a tegnapi napot, ugyanis „két fronton” is sorsolást tartottak, amelyben az MVLC érdekelt volt.

Franciaországban

Amint az ismert, dr. Sike József vezetőedző csapata szeptember 28. és október 1. között a második számú kontinentális kupasorozatban, az Európa Kupában játszott, és az első selejtező-csoportkört sikerrel vette, hazai medencében veretlenül az első helyen jutott tovább, megelőzve öt másik alakulatot. A történelmi, első nemzetközi szereplés Franciaországban folytatódik, mindez azután derült ki, hogy az európai szervezet, a LEN hétfőn elkészítette a következő, második forduló beosztását. Ez alapján a PannErgy-MVLC Aix-en-Provence-ban a házi­gazda, másik csoportból negyedikként továbblépő Pays D’Aix Natationnal, az előzőekben az ugyancsak B csoportban csatázó, és ott második olasz SM Veronával, illetve a „miskolci csoportból” harmadikként továbblépő orosz Sturm Csehovval küzd meg a továbbjutást érő első két pozícióért. A meccseket október 13. és 15. között rendezik meg. A másik ágon a Ferencváros mon­tenegrói, horvát és spanyol csapattal meccsel majd Budapesten.

Olimpiai bajnokok…

Eközben a Magyar Vízilabda Szövetségben is sorsolást tartottak, mégpedig a Magyar Kupa negyeddöntőjét, ahová a borsodiak (tavaly után másodszor) szintén bejutottak, mivel a szeptember 23–24-i selejtezőben, az A-csoportban a második helyen zártak a ZF Eger mögött. A kiírás értelmében „vaksorolással” határozták meg a négy párt, nem volt kiemelés, a nyolc gárda bármelyike bármelyik riválissal összetalálkozhatott. Miként egy éve, ezúttal sem fogta Fortuna a miskolciak kezét, ugyanis az Európa Kupa címvédőjét, a 2016/2017-es OB I-es szezon negyedik helyezettjét, a kiváló vízilabdázók sorát (például Vámos Márton, Madaras Norbert, Varga Dániel, Varga Dénes, a szerb olimpiai bajnokok, Slobodan Nikic és Nikola Jaksic…) keretében tudó Ferencváros-PQS Waterpolót kapták ellenfélnek. A tervek szerint az első mérkőzéseket november 25-én játsszák, és rögvest másnap, 26-án következhet a második felvonás.

A továbbjutók a négyes döntőbe kerülnek, amelyet később kijelölendő helyszínen, december 2–3-án rendeznek.

Szerdán kezdenek

Csak a tények kedvéért: a miskolciak szerdán megkezdik az OB I 2017/2018-as szezonját is, a B csoport első fordulójában Pécsett szállnak medencébe 18 órától.

ÉM-MI


Európa Kupa

2. forduló, a négy közé jutásért,

Aix-en-Provence (Franciaország):

  • PannErgy-Miskolci VLC (magyar),
  • SM Verona (olasz),
  • Sturm Csehov (orosz),
  • Pays D’Aix Natation (francia).
  • Budapest (Magyarország):

  • Ferencváros-PQS Waterpolo (magyar),
  • Primorac Kotor (montenegrói),
  • Jadran Split (horvát),
  • CN Mataro (spanyol).
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!