Helyi sport

2017.09.23. 09:14

MVLC: Továbbmennének az idén is a Magyar Kupában

Miskolc - A hétvégén vízilabda Magyar Kupa csoportselejtező lesz a dr. Kemény Dénes Városi Sportuszodában.

Miskolc - A hétvégén vízilabda Magyar Kupa csoportselejtező lesz a dr. Kemény Dénes Városi Sportuszodában.

Szentesen, Mon­tenegróban, illetve Tatabányán készült, játszott az utóbbi hetekben-napokban a PannErgy-Miskolci VLC OB I-es férfi-vízilabdacsapata. Ezen szakaszt így értékelte dr. Sike József, a gárda vezetőedzője:

– Amit elvégeztünk, az visszaköszönt. A kondink rendben van, volt, játékban az újak-régiek összerakása ott tart, ahol tartania kell, sem jobb, sem rosszabb a vártnál. A kétkapus tréningeket csak Szentesen kezdtük el, aztán elmentünk Herceg Noviba. Csupán a torna miatt – amelyen a házigazdák, a horvát Jadran Split és a szerb Crvena zvezda ellen csatáztunk – nem utaztunk volna ilyen messzire, de ezen fellépésen kívül volt lehetőségünk egy hétig komoly csapatokkal készülni: egy orosz, egy francia klubbal. A Kazany például nem arról híres, hogy álló vízilabdát játszik, úgyhogy nagyon kemények voltak a kinn töltött napok. A hazajövetel után kevés pihenő jött, mert mentünk Tatabányára, de ezt a ritmust, a külföldi tornát, aztán itthoni fellépést, én kértem, hogy lássam: miként pólózunk fáradtságból. Ugyanis, miután indulunk az Európa Kupában, hasonló terhelésnek lesz a csapat kitéve, a hazai, sokszor hétközi bajnokikkal fűszerezve. A „Jó Szerencsét!” Kupán visszahoztuk magunkat olyan 80-90 százalékos állapotba, amivel magabiztosan vertük a Tatabányát és a BVSC-t, illetve jó meccset vívtunk az Egerrel.

Kevésbé lényeges

Miskolc már nem először házigazdája MK-csoportselejtezőnek, ami elsősorban azért jó az MVLC-nek, mert nem kell buszoznia a csapatnak, és így saját, jól megszokott környezetében küzdhet a továbblépésért, az első két hely valamelyikének megszerzéséért, a nyolc közé kerülésért, az ötcsapatos mezőnyben.

– Elérkeztünk oda, hogy most már tétre mennek a meccsek, véget ért a felkészülés – hangoztatta dr. Sike József. – A feladat adott: nem lehetünk rosszabbak a másodiknál, tehát, a négyből három ellenfelet, a Pécset, a Tatabányát és a Szentest meg kell vernünk, ezt várjuk magunktól. Hogy mi lesz az Eger ellen, azt majd meglátjuk. A mutatott játék bár fontos, de már kevésbé lényeges, csak az eredmény számít.

A miskolciak egy éve továbbjutottak a csoportjukból, a második pozícióban a ZF Eger mögött, aztán a negyeddöntő sorsolásán is a hevesieket kapták ellenfélül. Az eredmény: az első összecsapáson 16-7-re győzött a ZF, a visszavágót azonban a Pann­Ergy hozta 11-10-re, de ezzel együtt is búcsúzott a további küzdelmektől.

– Ugye most, Tatabányán is találkoztunk egymással, s a 13-9-es egri siker mellett azt kell látni, vagy legalábbis mi úgy érzékeljük, hogy az idén közelebb vagyunk, illetve leszünk hozzájuk, mint tavaly – fogalmazott dr. Sike József. – Hogy ez ezen a hétvégén éppen mire lesz elég, kiderül.

Nő a terhelés

Magyar Kupa, magyar bajnokság, Európa Kupa, hogyan súlyoznak? – vetettük fel a vezetőedzőnek.

– A legjobban, úgymond, a bajnokság fizet, hiszen egy újbóli ötödik hellyel ismét ki lehetne lépni a nemzetközi porondra – válaszolta dr. Sike József. – Az EK-ban a cél a minél tovább való eljutás, de itt azért számíthat, hogy mikor hozza össze a sors az embert a címvédő és bombaerős Ferencvárossal, amely jelenleg nem a mi súlycsoportunk. Az MK-ban egy éve véráldozatok árán harcoltuk ki a legjobb 8 közé kerülést, aztán a párosítás során nem fogta kezünket Fortuna, megkaptuk az egrieket… Ha ezt idén el tudnánk kerülni, nem ilyen erős ellenfelet kapnánk, akkor lenne sanszunk bejutni a következő fordulóba. Mindennek az a sommázata, hogy sok meccsünk lesz, tehát nő a terhelés, meg kell tanulnunk ezzel együtt élni, ebben a hármas körforgásban edzeni.


Magyar Kupa, csoportselejtező, Miskolc, dr. Kemény Dénes Városi Sportuszoda

Férfi vízilabda Magyar Kupa csoportselejtező (a 8 közé jutás) program

Szeptember 23., (szombat)

  • 10.00: Metalcom Szentes – Tatabánya VSE
  • 11.30: PVSK-Mecsek Füszért – Pann­Ergy-MVLC
  • 14.00: ZF Eger – Metalcom Szentes
  • 17.00: PannErgy-MVLC – Tatabánya VSE
  • 19.30: ZF Eger – PVSK-Mecsek Füszért
  • Szeptember 24., (vasárnap)

  • 10.00: Tatabánya VSE – PVSK-Mecsek Füszért
  • 11.30: PannErgy-MVLC – Metalcom Szentes
  • 14.00: ZF Eger – Tatabánya VSE
  • 17.00: PVSK-Mecsek Füszért – Metalcom Szentes
  • 19.30: PannErgy-MVLC – ZF Eger

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!