Helyi sport

2017.07.19. 16:19

Az MVLC minimumcélja: megtartani az ötödiket

Miskolc - Kedden elkezdte a felkészülést a 2017/2018-as szezonra a Pann­Ergy-MVLC csapata.

Miskolc - Kedden elkezdte a felkészülést a 2017/2018-as szezonra a Pann­Ergy-MVLC csapata.

A tavalyelőtti tizedik és a tavalyi ötödik hely után minimálisan ez utóbbi pozíció megtartása a célja a PannErgy-Miskolci VLC OB I-es férfivízilabda-csapatának a bajnokságban – minderről Bachner András, a klub szakmai vezetője beszélt lapunknak a keddi első, évadnyitó tréninget megelőzően. „A helyi póló történelme során először kilépünk a nemzetközi porondra, rajtolunk ugyanis az Európa Kupában, ahol az első selejtezőkörből mindenképpen tovább kell jutnunk, s tulajdonképpen a másodikból is, amelynek lebonyolítását szeretnénk megnyerni, ami nyilvánvalóan tovább növelné az esélyeket. Nagy reményekkel, várakozással indulunk neki ennek a sorozatnak” – fogalmazott.

Amint azt megtudtuk, a 2017/2018-as honi pontvadászat lebonyolítási formája hasonló lesz az előző évihez, nevesül, az alapszakasz első részében, két csoportban 8-8 alakulat fog megküzdeni egymással. Hogy ki kivel lesz egy nyolcasban, az a budapesti vizes világbajnokság után megtartott beosztáson fog kiderülni. Ugyancsak ekkor derülhet fény arra is, hogy az MVLC mely ellenfelekkel kezd az EK-ban, és hol.

Augusztus végétől

A klub harmadik élvonalbeli szezonjában is dr. Sike József lesz a PannErgy-MVLC vezető­edzője, aki a munkával kapcsolatban hozzátette:

– Ez a hét amolyan rávezető a következőre, ugyanis ezekben a napokban hat tréninget tartunk, a jövő héttől azonban már kilencet, ez fog majd kiegészülni tízre a negyedik hetet követően – árulta el a tréner. – Örülünk annak, hogy velünk vannak nagyon tehetséges gyerekek az utánpótlásból, ők hat héten keresztül lesznek az úgynevezett „nagyokkal”. Amint az látszik, vannak hiányzóink különböző elfoglaltság, válogatottbeli kötelesség miatt, a keret augusztus utolsó hetétől fog teljes létszámban készülni a rajtra.

Nem szabad megelégedni

A szakvezetőt arról is megkérdeztük, hogy miután harmadik évadát kezdte Miskolcon, kell-e neki is egy kicsit megújulnia, mást csinálnia.

– Az eredmények gyakorlatilag azt igazolták vissza, hogy amit csináltunk eddig, az nem volt rossz, de egy edzőnek, egy csapatnak sohasem szabad megelégednie, s a megfelelő helyeken módosításokat kell elvégezni – húzta alá dr. Sike József. – Látjuk a világbajnokságon is, hogy milyen lett a vízilabda: a rögbi irányába ment el, nem a kosárlabda irányába, amivel azt akarom érzékeltetni, hogy a játékvezetők kevesebbszer fújnak, kevesebbszer avatkoznak közbe, amihez nekünk muszáj alkalmazkodni. Aki megszokja a kemény munkát, akiből pitbull lesz, abból könnyebb visszavenni, viszont nyulakból lehetetlen oroszlánt faragni… Egy szó, mint száz, sokkal nagyobb energiákat kell fordítani a kondicionális állapot javítására, annak meglétébe, mert a primadonnák ideje a pólóban lejárt…

ÉM-MI


Névsorolvasás

Akik az első foglalkozáson részt vettek: Kósik Soma, Csoma Kristóf (kapusok), Jakab Dániel, Hornyák Olivér, Halek Márton, Sánta Dániel, Berta József, Dőry Farkas (mezőnyjátékosok), valamint az utánpótlásból öt fiatal pólós.

A hiányzók: Sasa Misic (montenegrói, a válogatottal vesz részt a budapesti vb-n, augusztus 22-én csatlakozik), Alex Bowen (az amerikai válogatottal vesz részt a vb-n, augusztus 22-én csatlakozik), Milos Milicic (szabadságon augusztus 7-ig), Vadovics Viktor, Lukács Dorián és Nagy Ádám a korosztályos válogatottal edzőtáborozik, augusztus 22-én csatlakozhatnak.


PreviousNext

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!