Helyi sport

2017.03.26. 19:36

MVLC: Van olyan nap, amikor semmi sem megy

Miskolc - A Vasast fogadta szombaton hazai környezetben az élvonalbeli miskolci pólócsapat.

Miskolc - A Vasast fogadta szombaton hazai környezetben az élvonalbeli miskolci pólócsapat.

A férfi OB I felsőházi (1-8. hely) rájátszásának 6. fordulójában a pillanatnyilag ötödik MVLC látta vendégül a jelenleg nyolcadik angyalföldi együttest. A házigazdánál Hornyák korábban kapott kétmecces eltiltásából a második összecsapást töltötte, így vele nem számolhatott dr. Sike József vezetőedző. Az előző öt körben még nyeretlen Vasas első pontjaiért harcolt, míg a borsodiak a kezdést megelőzően elfoglalt pozíciójukat akarták bebiztosítani, s hozzátenni valamennyit addig megszerzett hat egységükhöz.

Hazai kapuscsere

Babay kezdett duplával, a másik oldalon az első két helyzet kimaradt. Koopmant cserével kiszállították a mérkőzésből a bírók, aztán Misic szépített, majd Milicic fórból egalizált (2-2). Mint később kiderült, ekkor volt utoljára döntetlen a találkozón, mert a vendégek innentől kezdve hol jobban, hol kevésbé, de kézben tartották a mérkőzést. Ezen felvonásban Steinmetz Á., Lindhout és Bencz jelentkezett góllal a Vasasból, közben pedig Halek értékesített egy büntetőt (3-5).

A második játékrésztre kapust váltott a hazai szakvezető, Csoma helyett Kósik érkezett a háló elé. Bowen elhajolva szép találatot ért el, ám Takács azonnal válaszolt. Emberelőnyöket puskázott el a PannErgy, naná, hogy Burján és Bóbis jobban koncentrált (4-8). Csikorgott a hazai gépezet, s bár Milicic passza után Halek ügyesen pöcizett a Vasas hálójába, Lindhout maximálisan kiaknázta az ötméteresben rejlő lehetőséget (5-9).

Kihagyott büntetők

Amikor a nagyszünetről visszaérkezve Steinmetz Á. felíratta magának aznapi második gólját (5-10), úgy nézett ki, hogy itt véglegesen elúsztak a miskolciak győzelmi álmai. Vadovics akcióból, Lindhout szabaddobásból volt pontos, és az újabb MVLC-találatot Jónás akadályozta meg azzal, hogy kivédte Halek büntetőjét. Milicic a kapufára ejtett, Njegovan nem rontott, s mivel ekkor hiányzott a kapusteljesítmény is a pályaválasztónál, nem volt meglepő a Vasas hatgólos vezetése (6-12). Halek és Miklós egy-egy góllal feljebb hozta együttesét, de még ezekkel is nagyon távol volt tőlük a fővárosi gárda.

A záró etapban Takács emberfórban úgy lőtt, ahogyan kellett (8-13), majd újabb ötméterest kapott a házigazda, de ezt Bowen rontotta el. Utólag sajnálhatta, mert ha társa, Misic centerben 10-13-ra szépít és nem 9-13-ra, talán még lehetett volna valami... Ám nem így lett, s miután az utolsó 4 percet 2-2-re hozták a felek (gólok: Milicic, Jakab, illetve Steinmetz, Lindhout), a Vasas nyert, így arra még várni kell, hogy kijelenthető legyen: a bajnokság második szakaszát az ötödik helyen zárja az MVLC.

ÉM-MI


Jegyzőkönyv

PannErgy-Miskolci VLC – VasasPlaket 11-15 (3-5, 2-4, 3-3, 3-3)

Miskolc, 200 néző. V.: Marjay, Benczur.

PannErgy-MVLC: Csoma – Vadovics (1), Bowen (1), Lukács D. (-), Jakab D. (1), Milicic (2), Halek (3). Csere: Kósik (kapus), Misic (2), Miklós (1), Szabó R. (-), Lukács Á. (-). Edző: dr. Sike József.

Vasas: JÓNÁS – Bóbis (1), Babay (2), Burján (1), Koopman (-), TAKÁCS B. (2), STEINMETZ Á. (3). Csere: LINDHOUT (4), Simon (-), Marnitz (-), Mészáros (-), Njegovan (1), Bencz (1). Edző: Földi László.

Gól/emberelőnyből: 14/4, ill. 9/3

Gól/ötméteresből: 3/1, ill. 1/1

Dr. Sike József: – Ilyenkor illik gratulálni az ellenfélnek, a Vasas nagyon jól összeszedte magát. Tudtam, hogy lesz egy olyan mérkőzésünk a bajnokságban, amikor semmi sem fog sikerülni, és lám, eljött ez a nap. Szerencsére időben jött a pofon, amelyet azért kaptunk, mert túl magabiztosnak tűntünk, és ez megbosszulta magát. Rendkívül rossz napot fogtunk ki, de abban is biztos vagyok, hogy még egyszer ez nem ismétlődhet meg.

Földi László: – Nagy boldogság ez a győzelem a számunkra! Eddig kétszer találkoztunk a miskolciakkal, és mindkétszer egy góllal kaptunk ki. Kemény, férfias küzdelem folyt a medencében, és noha nagyobb különbséggel nyertünk, de meg kellett szenvedni a siker érdekében. Jól meglovagoltuk azt, hogy az MVLC sokat bizonytalankodott és elmaradt a várakozástól.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!