Helyi sport

2016.02.19. 12:30

MVLC: az esélytelenség és a sportemberi mivolt

Miskolc - Pénteken Szolnokon, vasárnap Szegeden játszik az élvonalbeli miskolci pólócsapat.

Miskolc - Pénteken Szolnokon, vasárnap Szegeden játszik az élvonalbeli miskolci pólócsapat.

Már csak két forduló van hátra a 2015/2016-os férfi OB I-es bajnokság alapszakaszából, és bár még matematikailag el lehet képzelni azt, hogy a PannErgy-MVLC gárdája bekerül csoportjában a legjobb négybe, a 99,9 százalékos valószínűsége inkább annak van, hogy Hegedűsék az ötödik helyen zárják az első kör küzdelmeit.

– Mérleget egyelőre nem szeretnék vonni, mert még van egy pénteki és egy vasárnapi mérkőzésünk – fogalmazott dr. Sike József, a PannErgy-MVLC vezetőedzője. – Igen, lehet számolgatni, de olyan eredményeknek kellene születniük, amelyeknek kicsi a valószínűségük, többek között a BVSC-nek ki kellene kapnia otthon az utolsó helyezett Tatabányától… A mi célunk az, hogy kiváló sportember módjára, tisztességesen játsszunk, s ezzel bizonyítsuk azt, hogy nem véletlenül szereztünk 16 pontot a csoportunkban.

Kettővel és eggyel

Petkovicék pénteken 19 órától a Bajnokok Ligájában szereplő Szolnoki Dózsa-Közgép vendégei lesznek, míg holnapután 18.30-tól az Európa Kupától nemrég búcsúzó ContiTech-Szeged Diapolo alakulatánál vizitálnak.

– Más dimenziót képvisel ez a két csapat, és ezt be is bizonyították a nemzetközi sorozatban. A szolnokiak a múltkor megverték az olasz Pro Reccót a BL-ben, a szegediek pedig az EK-elődöntőjében éppen csak alulmaradtak a Bresciával szemben – folytatta dr. Sike József. – A Dózsa előtt még van egy csúcsrangadó, mert vasárnap Egerben ugranak vízbe, azt kell bekalkulálnunk, hogy nem fogják visszafogni magukat. Igyekszem mindig a realitás talaján maradni, és ez alapján nem változott meg az a bajnokság kezdete előtt kialakított véleményem, tézisem, hogy az Eger és a Szolnok negyedenként két góllal jobb nálunk. Ezt alapul véve kisiklásként értékelném, ha nyolc gólnál nagyobb különbségű vereséget szenvednénk Szolnokon. A Szeged is erős, jó játékosállománnyal, ők felvonásonként egy-egy találattal előttünk járnak, ezt bebizonyították a miskolci meccsünkön is, amelyet 12-7-re nyertek meg.

Fizikálisan többet

A heti munka során mennyire figyelt már arra, hogy a jövő héten kezdődik a középszakasz? – faggattuk erről is a trénert.

– Hétfő óta nem azon metódus szerint dolgoztunk, mint eddig, a fizikai megterhelésre nagyobb hangsúlyt fektettünk – mondta minderre dr. Sike József. – Olyan állapotba kell kerülnünk, hogy a KSI, az Újpest, a Pécs és vagy a Vasas, vagy a Debrecen ellen esélyesként tudjunk majd a medencébe menni.

A miskolciak kapujában hetek óta Bendes Viktor posztol, és ez a mai, illetve a vasárnapi mérkőzésen sem lesz másképpen.

– A korábban megsérült Valics Bence már gyógyulóban van, edz, ám még nem áll rendelkezésemre, a védést csupán a jövő héttől kezdi meg – árulta el mindezt dr. Sike József.

A tréner megosztotta azt is lapunkkal, hogy a szolnoki felvonás után nem utaznak közösen Miskolcra, ugyanis mindenki hazamegy a családjához, és – a szombati pihenőnapot követően – vasárnap 17 órakor találkoznak ismét Szegeden.

Az A csoport állása

1. Szolnoki Dózsa-Közgép 12 12 – – 173-74 36

2. ZF-Eger 12 11 – 1 166-84 33

3. ContiTech-Szeged Diapolo 12 7 – 5 127-123 21

4. BVSC-Wáberer Hungária-Zugló 12 5 2 5 115-125 17

5. PannErgy-MVLC 12 5 1 6 113-134 16

6. Valdor Szentes 12 3 2 7 111-152 11

7. Kaposvári VK 12 1 1 10 74-128 4

8. EBP Tatabánya 12 1 – 11 93-152 3


A 14., az alapszakasz utolsó fordulója után két csoportra oszlik a mezőny: az A és B csoportok 1–4. helyezettjei játszanak tovább az 1–8., míg az 5–8. helyezettek a 9–16. helyért. A középszakasz (melynek során a másik csoportból érkező ellenfelekkel vívnak még további 8 mérkőzést) a miskolciak számára – a tervek szerint, amennyiben elfogadja az MVLSZ elnöksége – jövő héten szombaton kezdődik, hazai összecsapással.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!