Helyi sport

2016.02.06. 11:53

Az újabb cél: minél több pontot vinni a rájátszásba

Miskolc - Szombaton 17 órától a szentesieket fogadja a PannErgy-MVLC a férfi vízilabda OB I-ben.

Miskolc - Szombaton 17 órától a szentesieket fogadja a PannErgy-MVLC a férfi vízilabda OB I-ben.

Vasárnap késő este a Szőnyi úti uszodában a BVSC-Wáberer Hungária-Zugló ellen szállt vízbe a PannErgy-MVLC gárdája. Az összecsapást 14-12-re a budapestiek hozták, így eldőlt, hogy az A csoportban küzdő miskolciak nem tudnak bekerülni a felső házba az első négy közé.

– Visszanézve, leülepedve a gond az volt, hogy nem vállaltunk fel több kiállítást, emberhátrányt – kezdte dr. Sike József, a miskolciak vezetőedzője. – Jobb az, ha az embert kiküldik szabálytalanságért, mintsem engedi az ellenfelet kintről lövöldözni. Egy gólt kaptunk büntetőből, hátrányból ötöt és nyolcat mezőnyből, ez egy nagyon magas arány, aminek megvan a pszichológiája is, hiszen ha egyenlő létszámban, távolról többször eredményes valaki, akkor az magabiztosabbá teszi a játékost.

Elismerem, volt ebben némi taktika is, de azt nem gondoltuk, hogy a BVSC ezen a napon ebben ilyen jó lesz. Megpróbáltuk gyorsan feldolgozni ezt a vereséget, nem tekintünk a múltba, mert akkor a jövőt nehéz megoldani… Nem tört meg a hozzáállásunk, az akaratunk és a lendületünk sem.

Mennyi lett volna?

Amint azt már jeleztük, ezen fiaskóval bizonyossá vált, hogy a rájátszásban nem az 1–8., hanem a 9–16. helyért fognak harcolni a miskolciak.

– Eredetileg is a 9–12. hely elérését tűztük ki célként, úgyhogy nem hiszem, hogy most csalódottnak kellene lennünk – mondta dr. Sike József. – Ha megnézzük azt, miként kerültünk volna be a felső részbe, akkor azt kell nekünk a mérlegre tenni: jobb-e 0 ponttal az utolsó helyen kullogni és így bejutni a legjobbak közé, vagy az alsó régió élén lenni 13 ponttal, azzal a gondolattal, hogy a rájátszásban akár több mérkőzés is hozható.

Őszintén: mennyi esélyünk lenne egy OSC, egy Ferencváros, egy Honvéd ellen? Egy-két bravúr maximum, de a többi találkozó esetében előre elkönyvelhető a vereség. Nekünk arra kell figyelni, hogy jelenleg van 10 pontunk, mivel a BVSC felsőházas lesz, lejön 3, így a rájátszásba pillanatnyilag 7 pontot vinnénk, de mi 13-at szeretnénk úgy, hogy megvernénk a Szentest és a Tatabányát. Ez a számtan része, de ez másképpen, visszafelé is elsülhet, ha nem teszünk meg érte mindent.

Három húzóember

Az MVLC az A csoport 4. fordulójában, október 10-én 9–9-es döntetlent játszott a Valdor-Szentes otthonában.

– Voltak győzelmi esélyeink, de vereség is lehetett volna, végül igazságos döntetlen született – emlékeztetett dr. Sike József. – Köztudottan nagy fegyvertény nyerni, pontot szerezni Szentesen, mert az OB I egyik legmarkánsabb pályája az ottani. Tehát nincs kizárva az sem, hogy ezúttal nálunk, nekik sül el a kezük… Bár egy fontos játékosuk leigazolt Hollandiában, azért rendelkeznek három különösen gólérzékeny pólóssal. Egyikük a balkezes montenegrói Sekulic, aztán Weszelovszky, aki már volt párszor gólkirály, illetve Vörös, a válogatottat is megjárt center. Mellettük akadnak még fiatal tehetségeik, úgyhogy egy nyílt sisakos találkozóra van kilátás, amelyet kiváló játékvezetők dirigálnak.

PannErgy-MVLC-ben egy sérült van, az egyik kapus, Valics Bence.

 


Tények: az OB I A csoportjának állása

1. Szolnoki Dózsa-Közgép 10 10 – – 145-59 30

2. ZF-Eger 10 9 – 1 143-69 27

3. BVSC-Wáberer Hungária-Zugló 10 5 2 3 102-101 17

4. ContiTech-Szeged Diapolo 10 5 – 5 105-106 15

5. Valdor Szentes 10 3 2 5 89-122 11

6. PannErgy-MVLC 10 3 1 6 89-113 10

7. Kaposvári VK 10 1 1 8 58-106 4

8. EBP Tatabánya 10 1 – 9 76-131 3


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!