Helyi sport

2015.08.28. 15:30

Stadionrekonstrukció Miskolcon - Az elnök nem aggódik, és hozzájárulását adta

Miskolc - A labdarúgó- és az atlétikai események ütközése esetén utóbbié az elsőbbség.

Miskolc - A labdarúgó- és az atlétikai események ütközése esetén utóbbié az elsőbbség.Kedden „A Kubikban lesz a Miskolci VSC-nek az őszi végállomása?” címmel arról közöltünk cikket, hogy – amennyiben megkezdődik a labdarúgó-játéktér felújítása a vasutas sporttelepen, akkor – minden bizonnyal az egyetemi atlétikai centrum füves pályáján szerepel majd a zöld-fehérek megyei I. osztályú labdarúgócsapata.

Rómában és Berlinben is

Írásunkban pró és kontra mottóval erről nyilatkozott Illyés Miklós, az MVSC elnöke, egyben az atlétikai centrumot működtető Miskolci Sportcentrum Kft. ügyvezetője és Madarász János atlétikai szakedző, országos versenybíró, volt megyei szövetségi elnök. Írásunk megjelenése után megkereste szerkesztőségünket Illyés Miklós, aki e-mailben a következőket írta:

„Az MVSC megyei I. osztályú labdarúgócsapatának atlétikai centrumban történő mérkőzéseiről a következő megjegyzéseket szeretném még tenni a közvélemény teljes körű tájékoztatása érdekében. A Magyar Atlétikai Szövetséggel a cikk megjelenése kapcsán egyeztettünk, kérem, ismertessék az elnök úr levelét. Megjegyzem, hogy más nyugat-európai országokban sem idegen, hogy a rekortán atlétikai pályával körülvett belső területén labdarúgó-mérkőzéseket bonyolítanak le. Gondolok például az AS Roma és a Hertha BSC együttesére”.

ÉM-KT


Gyulai Miklós levele

A Magyar Atlétikai Szövetség elnöke szerdán az alábbi sorokat küldte Illyés Miklósnak: „A Miskolci Atlétikai Centrum füves pályájának labdarúgók által történő használata kapcsán megküldött írásos megkeresésére az alábbiakról tudom tájékoztatni. A Magyar Atlétikai Szövetség nevében elvi hozzájárulásomat adom ahhoz, hogy az MVSC megyei I. osztályú labdarúgócsapata hazai bajnoki mérkőzéseinek a Miskolci Atlétikai Centrum füves pályája adjon otthont. Fontos kiemelnem, hogy a hozzájárulásunk feltétele az ön által is említett érték- és állagmegóvás garantálása, mely szintén kitételként szerepel az Emberi Erőforrások Minisztériuma és Miskolc Város Önkormányzata között létrejött beruházási szerződésben, és amelynek a füves pályán kívül ki kell terjednie az atlétikai centrum összes létesítményére (például futófolyosó, műanyag borítású futópálya) és eszközére egyaránt. Elvi hozzájárulásunk alapján a Magyar Atlétikai Szövetséget az atlétikai centrum szakszerű, vagy szakszerűtlen használata során okozott károk helyreállítási költségei, vagy felelősség nem terhelheti. A fentieken túl szeretném hangsúlyozni, hogy a labdarúgó és az atlétikai események időpontegyezése esetén az atlétikai rendezvényeknek minden esetben elsőbbséget kell élvezniük a létesítményhasználat tekintetében”.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!