Költészet napja

2024.04.10. 14:30

Így ünnepelnek a miskolci könyvtárak

A magyar költészet napja alkalmából rendeznek programokat a miskolci könyvtárak.

Kubik Ákos

Fotó: Mogyorósi Zsolt Pipó

Az április 11-i magyar költészet napja alkalmából több miskolci könyvtár is szeretne megemlékezni arról, hogy József Attila híres költőnk ezen a napon született.

Több bibliotékában már a napokban rendeztek a költészet napjához kapcsolódó rendezvényt. De még több program áll előttünk, amely ajánlható. A II. Rákóczi Ferenc Könyvtár Gyermekkönyvtár például április 11-én, csütörtök délután 14:00-tól kezdi rendezvényét Mesés rajzok-rajzos mesék címmel. A költészet napi illusztrációs pályázat eredményhirdetését és kiállításmegnyitóit is magában foglal az esemény.

Április 11-én csütörtökön délelőtt 11:00-kor Lillafüreden a költészet teraszán Megemlékezés a magyar költészet napja alkalmából cím alatti programon vehetünk részt.

Április 18-án Vendégül látják Kégl Ildikót, aki Az Úr kertje és a Mint Jairus lánya című verses kötetét mutatja be beszélgetőtársával, Fecske Csabával.

A Kaffka Margit Könyvtár sem marad ki a programokból, április 26-án, pénteken délután 16:30-kor A lovagkirályok kora című előadást tartja meg Bíró Szabolcs az Anjouk elnevezésű regénysorozatról, beszélgetőpartnerével Brézai Zoltánnal. 

A Móra Ferenc Könyvtárban április 12-én, péntek délelőtt 10 órakor rendezik meg a Mindennapi gyerekversek című találkozót, Semsey Dáviddal, emellett kötetbemutatót is tartalmaz az esemény.

A Petőfi Sándor Könyvtár is kedveskedik az érdeklődőknek, itt mér , április 10-én szerda délután 16:30-kor az Előcsalt szavaimból című kötetét mutatja be Bari Gábor költő.

Nem utolsó sorban a Tompa Mihály Könyvtárban is ünneplik ezt a napot, április 15-én hétfő délután 16:00-kor megrendezik a Zerkó és Rézi néni az Acélvárosban című közönségtalálkozót Cserna-Szabó András íróval, a szerzővel Jenei László író és szerkesztő beszélget.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában