Kifutó a Művészetek Házában

2024.01.08. 18:23

Tellinger András kiállítása nyílt meg Miskolcon (fotókkal)

Miskolc - A fotók több mint egy évtizedes munkáját örökíti meg.

Tellinger András

Fotó: Ádám János

Kifutó címmel nyílt kiállítás a Művészetek Házában hétfőn Tellinger András grafikus képeiből.

„Tizenhat évvel ezelőtt kerültem kapcsolatba a Műút folyóirattal, ami más irányt adott az életemnek” – hangsúlyozta. Hozzátette: ezáltal lett szerves része az életének az irodalom és a képzőművészet. „A folyóirat országosan is ismertté vált a vizualitásával együtt, amelynek a részét képeztem” – mutatott rá.

Arról is beszélt az alkotó, hogy a kiállított képeket az elmúlt 16 év grafikáiból válogatta össze, amelyek megjelentek a folyóiratban, vagy könyvborítók voltak. 

„Ezzel a kiállítással elköszöntem a Műúttól. Azokat a képeket válogattam össze, amelyek számomra is fontosak, de másoknak is érdekesek lehetnek” – mondta.

A kiállítást Kabai Lóránt író emlékére rendezték meg, aki 2022 októberében hunyt el, és éveken át volt a Műút folyóirat szerkesztője. Tellinger András elmondta, nagyon szoros kapcsolat fűzte össze a néhai költővel. 

„Számomra Kabai Lóránt jelenti a szerkesztőt, megtaláltuk a szavak nélküli munkakapcsolatot, sokszor fél szavakból is értettük egymást” – fogalmazott.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában