Kiállítás

2023.10.25. 19:37

Egy életút képei az Ifiházban

M. Vadas Zsuzsa fotóiból nyílt kiállítás szerdán az Ifjúsági Ház Galériájában, amely november 10-ig tekinthető meg.

Boon.hu

Fotó: Ádám János

M. Vadas Zsuzsa 1977-ben rendezte első kiállítását a miskolci Mini Galériában „Útiképek” címmel. Az akkori kamara-kiállítás törzsanyaga a mostani 2023-as tárlaton is megjelenik, immár „Életutam képei” címmel. Az alkotó pályafutását diákfotósként kezdte, díjakat nyert országos kiállításokon. Látásmódját a Miskolci Fotóklub nagy-tudású fotósai formálták, szemlélete egyre inkább a társadalomkritika felé fordult. Majd a Déli Hírlap című lapnál fotóriporterként kezdte pályafutását, s eközben átevezett az újságírás mezsgyéjére, fotóriportok készültek fotó és szöveg egységében.

Az 1977-es tárlaton díjnyertes fotói között több szociofotó szerepelt, amely a '70-es években meglehetősen szokatlan volt, de talán ma sem számít megszokottnak. A fények és árnyak birodalma mellett kis kirándulást tehetünk az ókori romok mellett, a konstruktivizmus irányába, de látható a '73-as Miskolci Rockfesztiválon készült, rocktörténeti szempontból fontos fotó a közkedvelt Török Ádám jazz-művészről, Sass Szilvia operaénekesről, vagy csak egészen egyszerűen egy öregedő arcról.

A kiállítást Bazin Levente, a köznevelési, kulturális, turisztikai, ifjúsági és sport bizottság elnöke nyitotta meg, köszöntőt mondott Vicsek Ferenc, a MÚOSZ alelnöke. A megnyitón közreműködött Szaxon Csaba és Erdős Judit előadóművészek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában