Hagyomány

2023.04.25. 19:00

Népzenei verseny Mezőkövesden

Mezőkövesd adott otthont a „Hagyományos Régiók – Régiók hagyománya” XIV. Vass Lajos Népzenei Verseny második középdöntőnek április 22-én.

ÉM

A mezőny

A Vass Lajos Népzenei Szövetség immár 14. alkalommal hirdette meg hagyományőrzők, népdalénekesek, népi zenekarok számára rendezett országos versenyt. A mezőkövesdi középdöntőn Farkas Márta, a Vass Lajos Népzenei Szövetség ügyvivő elnökhelyettese köszöntötte a megjelenteket, majd a zsűri és a közönség 53 produkciót tekintett, hallgatott meg a verseny ezen fordulóján. A középdöntőre egyebek mellett Dabasról, Debrecenből, Esztergomból, Kisgyőrből, Novajról, Vecsésről, Mátészalkáról, Túrkevéről, Balmazújvárosból, Nagykárolyról is érkeztek versenyzők. A műsorokat neves zsűri értékelte. Az értékelő bizottság döntése értelmében a fellépők közül harminc tovább jutott, így ők a verseny döntőjében is bemutathatják tudásukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában