Nagy művek a kávézóban

2023.03.15. 19:00

Truváj és Trécs Harsányi Attilával

Folytatódik a miskolci Művészetek Háza kávézójában kezdett sorozat, amely a művészeti élmény mellett a találkozás lehetőségét is kínálja.

ÉM

Harsányi Attila

Fotó: Bujdos Tibor

Március 20-án, este 7-kor tartják a második Truváj és trécs programot. A vendég Harsányi Attila Jászai-díjas színművész lesz – tudatta az ötletgazda Bájer Máté.

Az előző alkalom szatirikus, mégis könnyedebb hangvétele után a színház és az irodalom metszéspontjára invitálnak mindenkit. Harsányi Attila a múlt század két meghatározó nagy költeményét állítja a közönség elé. Kassák Lajos A ló meghal a madarak kirepülnek című verse 1922-ben jelent meg, és a magyar irodalmi avantgárd egyik legfontosabb költeményévé vált. Szilágyi Domokos Öregek könyve című munkája, az egyre betegesebb költő szembenézése az elmúlással: keserűséggel, átkozódással szól nemcsak az emberiség, de a költő szűkebb közössége múltjáról, jelenéről, jövőjéről is. 

A truvájt ezúttal várhatóan valóban trécs követi: Harsányi Attilával közösen a résztvevők megbeszélhetik a hallottakat, vagy legutóbbi színházi élményeiket kötetlen, kávéházi formában. Az est jótékony célt szolgál. Bár a program ingyenes, a szervezők kihelyezett adománygyűjtőkben várják a felajánlásokat. Az így összegyűlt pénz, valamint a fogyasztás egy része a Miskolci Nemzeti Színházhoz kerül majd.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában