Ünnepélyes díjátadó

2023.01.21. 15:30

Orosz-Stefán Renáta kapta idén a Mazsaroff-díjat

A miskolci képzőmészről elnevezett díjat vehette át szombaton az ifjú művész.

ÉM

Maria Nokalaeva és Orosz-Stefán Renáta az átadó ünnepségen

Fotó: Bujdos Tibor

A Herman Ottó Múzeum és a Miskolci Galéria szombaton délelőtt rendezte Mazsaroff-díjátadó ünnepségét a Pannon-tenger Múzeum Kiállítóépületében. Az ünnepélyes díjátadón köszöntőt mondott Kónya Ábel a Miskolci Galéria tagintézmény-vezetője és Dr. Maria Nikolaeva a Mazsaroff-díj alapítója.

Az ifjú művészeket támogatja

Kónya Ábel arról beszélt, hogy nem volt egyszerű a helyzet korábban a képzőművészek munkáját illetően. „Szeretnék külön köszönetet mondani Maria Nikolaevanak hogy az ifjú művészeket támogatják a díjjal, ezzel is segítve a munkájukat” – mondta. Dr. Maria Nikolaeva a Mazsaroff-díj alapítója már arról beszélt, hogy amikor eltervezte a díj megalapítását nem gondolta volna, hogy ilyen sokáig jelen lesz a köztudatban és hogy ennyi díjat ki tud osztani majd. „Nagyon szeretem Miskolcot és Észak-Magyarországot és ezzel a díjjal is szeretnék a férjem emléke előtt tisztelegni” – hangsúlyozta. Rámutatott: tizenöt évvel ezelőtt indította útjának a díjat és reméli, hogy még nagyon sok fiatal művészt tud vele támogatni.

A rangos elismerést Orosz-Stefán Renáta kapta, akivel korábban portálunk is készített interjút. Az eseményen levetítették a 25 évvel ezelőtt elhunyt Mazsaroff Miklósról készült portréfilmet. A Közművelődési Módszertani Központ Miskolc által 1987-ben létrehozott filmet Goda Gertrúd művészettörténész rendezte. A munkatársak egy koccintás keretében gratuláltak a díjazottnak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában