Csinálják a fesztivált

2023.01.17. 12:00

A világ legjobb filmjeit ígéri idén is a miskolci CineFest

Elindult a 19. CineFest nevezési időszaka.

ÉM

Teltházas vetítés a Cinefesten

Fotó: Horváth Csongor/Cinefest

Az idei, 19. CineFestet a korábban már bejelentett időpontban, szeptember 1. és 9. között rendezik meg Miskolcon – emlékeztetnek keddi közleményükben a szervezők, bejelentve egyúttal: elindult a nevezési időszak.

Hazánk legnagyobb nemzetközi filmfesztiváljára nevezni nagyjátékfilm (határidő: május 31.), kisjátékfilm (határidő: április 30.) és a pályakezdő alkotóknak szóló CineNewWave (határidő: június 30.) kategóriákban lehet. 

Csak olyan alkotásokkal lehet indulni, amik 2021-ben vagy később készültek és korábban még nem kerültek bemutatásra Magyarországon. 

A nemzetközi zsűri tagjainak kiválasztása folyamatban van. A szervezők ígérete szerint a CineFest programja - az előző évek hagyományainak megfelelően - idén is a világ filmtermésének legjobbjait hozza el Magyarországra, fókuszban az amerikai indie–vonallal és Közép-Európa legjobbjaival. 

Folyamatban vannak továbbá az előkészítő tárgyalások a Filmkritikusok Nemzetközi Szövetségével (FIPRESCI), hogy éves közgyűlésüket Miskolcon tartsák idén is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában