Óda

2022.10.15. 16:00

Irodalmi díj - félmillió forintot érhet egyetlen vers

Irodalmi pályázatot hirdetett a Lillafüred Alapítvány, a lillafüredi József Attila emlékhelyhez kötődően.

ÉM

József Attila szobra Lillafüreden, Varga Éva alkotása

Fotó: MW

Meghirdette a Lillafüred Alapítvány a lillafüredi József Attila emlékhelyhez kötődő irodalmi pályázatát. Pályázni egy még nem publikált verssel lehet. Tartalmi megkötés nincs, a szöveg műfaja viszont óda kell, hogy legyen. A pályázatkiíró úgy véli ugyanis, hogy ez felel meg a hely szellemének. 

Mint ismert, Lillafüredre datálódik a közkeletűen a világirodalom legszebb szerelmes versének is nevezett Óda - József Attilában 1933-ban itt lobbant fel a szerelmi érzés, amely a költemény születéséhez vezetett.

A pályázat beadási határideje 2023. január 22, a magyar kultúra napja. Ünnepélyes eredményhirdetés: 2023. április 11, József Attila születésnapja, a magyar költészet napja is.
A Lillafüred Alapítvány irodalmi díja Varga Éva szobrászművész alkotásával és 500.000 forint pénzjutalommal jár. A kiválasztott műveket a Műút folyóirat digitális melléklete közli.
A zsűri  tagjai: Nádasdy Ádám, nyelvész, költő, műfordító, Zemlényi Attila és Kabai Lóránt költők. 

A pályázat jeligés, amelyet a [email protected] címre várják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában