Vendégjáték

2022.08.01. 12:00

Gombok a fürdőszobában

A Mezőcsáti Színtársulat tagjai szerdán lépnek fel a felkelő nap országában.

KT

A Mezőcsáti Színtársulat tagjai szerdán lépnek fel a felkelő nap országában.

A dél-borsodiak a Toyama városában zajló nemzetközi fesztiválon augusztus 3-án, szerdán adják elő produkciójukat és két nappal később repülnek haza.

Rántottát mindig kapnak

– Hosszú utazást követően érkeztünk meg, és itt derült ki, hogy a beharangozott huszonöt helyett csak tizenhét ország képviselteti magát a rangos eseményen – írta lapunknak a messzi távolból Siposné Horváth Anita, Mezőcsát polgármestere. – A küldöttségek többnyire táncos produkciókkal mutatkoztak be egymásnak és a helyieknek. A világszerte újra gondokat okozó korona vírus járvány miatt mindenhol maszkot kell viselnünk, ettől itthon bizony már elszoktunk. A helyi szokás szerint mindenki mindenki előtt meghajol, ez a kedvesség jele, bár azt eddig is tudtuk, hogy a japánok nagyon barátságosak. Láttuk a várost, és további, felejthetetlennek ígérkező kirándulások várnak ránk, közben pedig workshopokra járunk, és ismerkedünk.

Az Ana Crowne Plaza Hotelben a fesztivál figurájával fogadták a mezőcsátiakat
Forrás: Olvasónktól

A település első embere arról is beszámolt, hogy nagyon finomak az ételek, a tengeri halak, az étteremben többféle rizs közül válogathatnak, rántottát pedig reggelire, ebédre és vacsorára is felszolgálnak.

– Szállodánk fürdőszobái különösen elbűvölnek minket – folytatta a városvezető, majd hozzátette: – „Milliónyi” gomb van a helységekben: már hozzászoktunk ahhoz, hogy ezeket kell megnyomnunk, ha a zuhanyból hideg és meleg vizet, világítást és illatosítót, fűtést és hűtést, esetleg légcserét, továbbá zenét kérünk. Szóval nagyszerűen érezzük magunkat, és reméljük, hogy előadásunk elnyeri majd a közönség tetszését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában