Kazinczy-verseny

2022.04.30. 18:00

Kettős sikernek tudnak örülni

Tóth Éva magyartanár anyanyelvápoló munkája elismeréseként Kazinczy-díjat vehetett át.

ÉM

Fotó: Adorjan_Andras

Kettős sikert aratott Győrben a Kazinczy-versenyen a Miskolci Egyetem Ferenczi Sándor Egészségügyi Technikuma. Katona Dóra, az iskola 10.F osztályos tanulója az Anyanyelvápolók Szövetségének különdíját kapta. Felkészítő tanárai Vojtonovszki Gábor és Tóth Éva voltak. A tanárnő 25 éves anyanyelvápoló munkája elismeréseként Kazinczy-díjat vehetett át.

Fontos munkát végez

A technikumban magyartanárként dolgozik, az iskola beszédművelő körének vezetője. Dorkó Miklósné ösztönzésére 2008-ban alapította meg anyanyelvi szakkörét, azóta tartják a kapcsolatot a Magyar Katolikus Rádió Szóról – szóval című műsorának szerkesztőségével. Eredményes működésükért minden lehetséges, közösségeknek adható elismerést elnyertek.

Tóth Éva növendékeivel részt vesz a Péchy Blanka-emléknapon és -emlékversenyen, ő maga bekapcsolódott a Beszélni nehéz! körvezetők öntovábbképző táborainak munkájába. További érdeme, hogy tovább éltette a miskolci iskolák tanévnyitó anyanyelvi klubjának két évtizedes szép hagyományát.

Segítőivel ő szervezi és rendezi meg a Kazinczy-verseny Borsod-Abaúj-Zemplén megyei döntőjét. Továbbá igényes szaktanári munkája mellett színvonalas irodalmi műsorokat állít össze, növendékei rendre fellépnek Miskolc városi ünnepi eseményeken. A pedagógus versenyfelkészítő munkája rendkívül eredményes, több versenyzője kiérdemelte a Kazinczy-érmet.

Az Anyanyelvápolók Szövetségének tagja. Eredményes pedagógusi, szakkörvezetői és versenyekre felkészítő munkájáért vehette át a Kazinczy-díjat, adta hírül a Ferenczi-technikum.

(A borítóképen: Vojtonovszki Gábor, Katona Dóra, Tóth Éva. Fotó: Ferenczi-technikum)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában