Jubileumi koncert

2021.10.09. 16:00

40 éves a Reményi Ede Kamarazenekar

Születésnapi hangversenyekkel örvendezteti meg a közönséget a Reményi Ede Kamarazenekar.

Hegyi Erika

20191202 Miskolc fotó: Ádám János ÁJ Észak Magyarország A Borsodi Magyar Közösségek Szövetsége Mente Egyesület, és a Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala, ,,Böjte Csaba testvér segítségével Jónak lenni jó" címmel szervezte lélekhangoló jótékonysági gálaestjét a miskolci Művészetek Házában a helyi művészek, csoportok részvételével. képen: Reményi Ede Kamarazenekar

Fotó: Ádám János

Megalakulásának 40. évfordulóját ünnepli idén a miskolci Reményi Ede Kamarazenekar. A jubileumi év természetesen sok-sok zenével, különleges koncertekkel telik.

– Januárban szerettük volna elkezdeni hangversenysorozatunkat, de a járvány miatt kicsit későbbre tolódott – jelezte Kaulics-Nagy Zsófia, az együttes alapító tagja. – Igaz, a zárások alatt voltak online előadásaink, de az az igazi, ha közönség előtt játszhatunk – fogalmazott.

„Januárban szerettük volna elkezdeni hangversenysorozatunkat, de a járvány miatt kicsit későbbre tolódott” – Kaulics-Nagy Zsófia

Mint mondta, most induló sorozatuk címe Négy évtized, négy koncert, négy helyszínen. Első hangversenyüket október 10-én, vasárnap délután 5 órától tartják Miskolcon, a Mindszenti templomban. Itt Mozart művei csendülnek fel, a kamarazenekar vendége lesz a Budapesti Lantos Kórus, és kiváló szólisták énekelnek majd a koronázási misében: Bódi Zsófia, Németh Judit, Boncsér Gergely és Hámori Szabolcs.

November 6-án ismét láthatjuk és hallhatjuk a zenekart, ezúttal a Zenepalotában. Kaulics-Nagy Zsófia úgy fogalmazott, ez lesz az örömökkel teli este, hiszen várják az együttes régi tagjait is, hogy együtt ünnepelhessenek. Három egykori zenekari tag szólót játszik majd a koncerten, Balog Endre, aki a Magyar Állami Operaház szólamvezető csellistája, Nagy Gabriella, aki a Budapesti Vonósok szólamvezető hegedűse és Oláh Gyöngyvér, a Budapesti Fesztiválzenekar hegedűse.

Zeneszerző barátok

– Két koncertünk áttolódik a jövő év elejére – jelezte Kaulics-Nagy Zsófia. – Januárban a magyar kultúra napjához kapcsolódóan adunk hangversenyt, amihez megkaptuk a megyeháza felújított dísztermét. Ennek az estnek azt a címet is adhatnánk, hogy Megyénk zeneszerzői. Ugyanis három zeneszerző barátunk, Ács Gyula, Lendvai Péter és Kerek Gábor műveit adjuk elő. A negyedik hangversenynek pedig, melyet jövő év márciusára tervezünk, a tehetséges, zenét tanuló, megyénkbeli gyerekek lesznek a főszereplői, Megyénk „Virtuózai” címmel. Az ötlet öt évvel ezelőtt született a televíziós, komolyzenei tehetségkutató nyomán. Szerettük volna, ha a Miskolcon élő, tehetséges, hangszeres játékot tanuló gyerekek is bemutatkozási lehetőséget kapnak, méghozzá úgy, hogy zenekari kísérettel játszhatnak. A válogatót februárban hirdetjük meg – tette hozzá Kaulics-Nagy Zsófia.

(A borítóképen: A Reményi Ede Kamarazenekar sokoldalú művészeti együttesként ünnepel. A kép jobb szélén Kaulics-Nagy Zsófia)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában