Jubileum

2021.10.01. 14:00

Miskolci zenekar a Mátyás-templomban

“Ünnepeljen velünk ! Többszörös jubileum, izgalmas ősbemutató, fantasztikus énekművészek és kórus!” – így invitálja közönségét a miskolci Reményi Ede Kamarazenekar. Az együttes október 1-jén este fél 8 kor tartja koncertjét a fővárosi Mátyás-tempomban.

A Reményi Ede Kamarazenekar 1981-ben alakult a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola legtehetségesebb vonósaiból, művészeti vezetője Gál Károly hegedűművész volt. Később tagsága állandósult, majd önállóan folytatta tevékenységét, 40 éve fenntartó nélkül működik. Jelenlegi művészeti vezetője Kriston Tamás hegedűművész.

A kamarazenekar napjainkra Kelet-Magyarország egyik legjelentősebb együttesévé vált. Az együttes a klasszikus értékek mellett eltérő zenei stílusokat is igényesen szólaltat meg, hogy kikapcsolódást és feltöltődést nyújtson a minőségi zenére vágyó hallgatóságnak. Repertoárján a barokktól napjainkig terjedő kamarazenekari művek mellett, szimfóniák és oratóriumok is szerepelnek, de játszott már örökzöld jazzt, dixieland muzsikát, rock metált. Néhány éve jártas a magyar népzene világában is.


Negyvenéves a Reményi Ede Kamarazenekar, ünnepi koncertre várják a közönséget

Műsoron

Lendvai Péter: Concerto in E (ősbemutató)

Szólisták: Siklósi Tamás (fuvola), Viszlai Dániel (csembaló)

Mozart: D-dúr templomi szonáta

Mozart: C-dúr koronázási mise

Közreműködnek

Budapesti Lantos kórus, művészeti vezető: Gerendai Ágnes

Bódi Zsófia Németh Judit, Boncsér Gergely, Hámori Szabolcs

Vezényel: Szarka Tamás

Művészeti vezető: Kriston Tamás

Az est házigazdája: Kautzky Armand

A belépés ingyenes

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában