CineFest

2021.09.13. 18:00

Apa-lánya történet, különleges kockázattal

Szakmán kívüli főszereplőkkel hódította meg a CineFest közönségét Kis Hajni első egész estés játékfilmje.

Bujdos Attila

Fotó: Ádám János

Erős hatású, felkavaró alkotással mutatkozott be a CineFesten első nagyjátékfilmes alkotóként Kis Hajni – a Külön falka szombat esti magyarországi premierjén a hálás közönség 5 perc 3 másodperces tapssal köszönte meg az élményt a színpadon felsorakozó stábnak.

Az apa-lánya történettel különleges kockázatot vállalt a rendező, mind a vadóc tinédzser, mind a börtönviselt férfi szerepére szakmán kívülieket választva: Horváth Zorkát és az MMA-harcos Dietz Gusztávot. Nemcsak a rendező szerint volt ez végül jó döntés – a film és a fogadtatása is bizonyította. A férfi és a lány nem érdemtelenül élvezte a nézők szeretetét.

Így nem folytatódna

Az apa szerepére esélyes volt még az ismert színész és rendező, Bodó Viktor is. Amikor a stáb vasárnapi sajtótájékoztatóján megkérdeztük, mi szólt Bodó Viktor ellen, Kis Hajni azt válaszolta: „Gusztáv.” Azt is mondta: nagyon szereti Bodó Viktort, aki kész volt beleállni a szereppel járó helyzetbe, de végül arra jutott, Dietz Gusztáv egész lénye jobban képviseli a filmbeli karaktert. „Úgy éreztem, gyáva lennék, ha nem próbálnám meg” – tette hozzá.

 

A sajtótájékoztatón felvetődött: lesz-e folytatás, Külön falka 2? Kis Hajni ezt nem tervezi, bár érdekli főszereplői személyes sorsa, hogy mi lesz velük tíz év múlva.

(A borítóképen: Dietz Gusztáv, Kis Hajni és Horváth Zorka a vasárnapi sajtóbeszélgetésen)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában