táncgála

2021.07.08. 14:30

Táncgála a Ködmönnel – visszatérés a színpadra

A járvány miatti zárások után végre bemutathatták a táncosok az új produkcióikat.

Hegyi Erika

Fotó: Bujdos Tibor

Látványos és sok újdonsággal szolgáló táncgálát rendezett vasárnap a Ködmön Formációs Táncegyüttes Miskolcon, a Művészetek Házában.

A rendezvényt konferencia egészítette ki, Hagyomány-Megújulás-Közösségépítés címmel.

Közbeszólt a járvány

Meghívott vendégek is voltak, a Botafogo Táncegyüttes Budapestről, a Valcer Tánc­stúdió Debrecenből, a Bonita Sporttánc Egyesület Veszprémből és a miskolci eLTE BDC.

Simon Csaba, a Ködmön művészeti vezetője lapunknak elmondta, a társastánc műfajában a formációs táncok külön kategóriát képviselnek, de Magyarországon nem sokan foglalkoznak ezzel. Épp ezért szeretnék folytatni azt a hagyományt, hogy a csoportok bemutathassák eredményeiket, legújabb produkcióikat. Az első táncgálát 2018-ban rendezték, amikor az együttes 40. születésnapját ünnepelte, de a vírushelyzet miatt a következőt csak az idén tudták megszervezni.

A konferencia inkább beszélgetés volt, ahol minden meghívott vendég beszámolt az elmúlt hónapokról, arról, hogyan vészelték át a Covid időszakát, most pedig merre haladnak, milyen terveik vannak. A gálán mind az öt együttes fellépett, az óvodásoktól a felnőttcsoportokig, összesen 17 elbűvölő produkciót láthatott a közönség, közöttük több új koreográfiát. A Ködmönnek jelenleg 107 igazolt versenyzője van, akik óvodás, junior 1, junior 2, ifjúsági és felnőtt kategóriákban táncolnak. Ezenkívül van 5 párosuk, akik egyénileg is versenyeznek, tudtuk meg Simon Csabától.

(A borítóképen: Szemet gyönyörködtető, harmonikus produkciókkal készültek a fellépők a gálára)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában