Worldvision Music Contest

2021.05.06. 18:00

Nemzetközi versenyen szavazhatunk Laurára, a miskolci csellistára

A tehetséges, fiatal csellista, Burai Laura nemzetközi, zenei verseny döntőjébe szeretne bejutni.

Hegyi Erika

Forrás: https://worldvision.classic-at-home.com/

Fotó: Eszter Bukovenszki-nagy

Bárki segíthet Burai Laurának, a Miskolci Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti Intézete végzős hallgatójának, hogy bejusson a Worldvision Music Contest nevű nemzetközi, klasszikus, hangszeres verseny országos döntőjébe, olvasható a felsőoktatási intézmény honlapján. Szavazni május 20-áig lehet, ezen a linken.

Hallgasd meg, milyen gyönyörűen játszik Laura!

A művészi szinten csellózó fiatal tehetség jelenleg 264 szavazattal a második helyen áll, de ha sokan segítünk neki, megelőzheti a jelenleg 378 szavazattal rendelkező bolgár zongoristát. Egy rövid regisztrációt követően lehet voksolni, azonban egy e-mail-címről csak egy szavazatot lehet leadni, de ha valakinek több e-mail-címe van, több szavazattal is segítheti a csellistát.

Nemzetközi szinten

„Édesapám hegedült, családjával kávéházi cigány muzsikusok voltak, akik Amerikában is turnéztak. Amikor kilencéves lettem, édesanyám megkérdezte, mit szólnék, ha én csellón játszanék. Kifejezetten örültem neki, mert gyermekként is vonzott ez a hangszer, kinézete és mély hangja miatt. Testvéreimmel mindannyiunknak egyértelmű volt, hogy zenei pályára lépünk. Az Erkel Ferenc Zeneiskola után ma már a Miskolci Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti Intézetének végzős hallgatója vagyok, ahol kitűnő tanáraimnak köszönhetően magas színvonalú képzést kaptam. Ez döntő szerepet játszott szakmai fejlődésemben” – fogalmazott Laura pár soros bemutatkozásában.

Megtudhatjuk azt is, hogy egy közösségi oldal hirdetésein keresztül jutott el az először 2020-ban indított versenyre, aminek célja az volt, hogy a szakmabeliek nemzetközi szinten is megmutathassák tehetségüket. A megméretés négyfordulós, az első három online. Jelentkezését rengeteg gyakorlás előzte meg. A mű megtanulását csellótanára, Iván Klára segítette instrukcióival, az ő iránymutatása hatalmas segítség volt a darab megformálásában. „Köszönettel tartozom zongorakísérőmnek, Horváth Éva Elvirának is, hiszen nélküle nem sikerült volna felkészülnöm a versenyre” – tette hozzá Laura.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában