novelláskötet

2020.09.20. 19:30

Novellák, olvasói segítséggel

Dedikált példányt kapnak a támogatók Szekrényes Miklós új kötetéből.

Hajdu Mariann

Forrás: ÉM

Ötszázötvenötezer ötszázötvenöt forint gyűlt össze Szekrényes Miklós új novelláskötetének kiadására. A szerző második könyve lesz ez, az első Budifoci címen még akkor jelent meg, amikor az író Sajóvámoson élt és dolgozott. Az új kötet már régi álma, de nem volt könnyű elérni, hogy megjelenjen.

– Nagygéci Kovács József, a Pannon Tükör szerkesztője keresett meg, hogy küldjek írásokat. Nagyon tetszettek neki, felajánlotta, hogy kötetbe szerkeszti őket. A könyv anyagával később több kiadót is megkerestem, amelyek azt mondták, szívesen kiadnák, de csak úgy tudják, ha anyagilag hozzájárulok – mondja az író. Ez később több kiadónál is megismétlődött, mint mondja, ezen nem csodálkozik, a kiadók nehéz helyzetbe kerültek a vírus miatt, és igyekeznek biztosra menni. Így végül úgy döntött – más szerzőknél ez már bevált –, hogy megpróbál ő maga pénzt szerezni a kiadásra.

Támogató kerestetik

– A Kabai testvérekről tudtam, hogy így sikerült kiadni a könyvüket, így az ő tanácsukat kértem, hogy hogyan csináljam. Készítettem egy oldalt a Facebookon, itt rendszeresen posztoltam részleteket a készülő könyvből, s kértem az olvasók segítségét a kiadáshoz. Azt is kértem, hogy ha a megadott számlaszámra utalnak, írják a közlemény rovatba a nevüket, és hogy támogatásról van szó.

Szekrényes Miklós megjegyzi, ő maga volt a legjobban meglepve, amikor elkezdett gyűlni a pénz. Eredetileg 400 ezret kért a kiadó, de forintra pontosan 555 555 forint gyűlt össze.

– A Napkút kiadót választottam, s ha minden igaz, még az idén meglesz a kötet. A támogatóknak dedikált példánnyal köszönöm meg a segítséget. A könyv érdekessége lesz, hogy két oldalról olvasható, egyik felől Meghalni olyan, a másikról Élni olyan címekkel.

Az egyébként nemrégiben Sajóvámosról Szolnokra költözött író folytatja, amit a megyénkben elkezdett, író-olvasó találkozókat is szervez a helyi könyvtárban, cikkünk írásának napján épp Péterffy Gergely író volt a vendége. Úgy tervezi, hogy könyvét négy helyszínre biztosan elviszi: Budapesten és Szolnokon túl Miskolcra és Sajóvámosra szervez könyvbemutatót.

(A borítóképen: Szekrényes Miklós kötete valószínűleg még az idén megjelenik)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában