Karanténfergők

2020.07.26. 08:00

Slam és próza a karantén idején

Ficsku Pál Karanténfergők című irodalmi körútjának miskolci állomására a pandémia idejéről hoz kisprózákat.

Pap Gyula

Fotó: Bujdos Tibor

A Slam Poetry Miskolc és a Helynekem szervezésében a Miskolchoz sok szállal kötődő Ficsku Pál íróval találkozhattak az érdeklődők pénteken este 8 órai kezdettel.

Az író a járvány idején született Facebook-bejegyzéséből: „...két nevem van, Gyulai Csaba és Ficsku Pál, akkor én most csoportosulás vagyok vagy a másfél szobás lakásban helyezkedjek külön?”.

Pandémiaslam

Gyulai Csaba (írói álneve: Ficsku Pál) egyetemi tanulmányait a Kossuth Lajos Tudományegyetemen kezdte el 1986-ban, és 1997-ben fejezte be a Miskolci Egyetem bölcsészszakán. Írásai megjelennek az Élet és Irodalomban, az Alföldben, a Mozgó Világban és a Törökfürdőben. Pécsett volt két évig restaurátorsegéd, most Budapesten él. Volt az Új Holnap főszerkesztője, írt filmforgatókönyvet, volt a Nyugat című tévéműsornak is szerkesztője, volt egyetemi óraadó, sőt négy hónapig gimnáziumi tanár is. 2002 óta publikál (forrás: wikipedia.org). Ficsku Pál után meghívott miskolci slammerek szövegelnek a karanténról.

(A borítóképen: Ficsku Pál íróval pénteken este találkozhatnak az érdeklődők)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában