slam poetry

2020.04.25. 14:30

Rengeteg szombati nézőre számítanak

Az országban először nálunk rendeznek online slamet.

Bájer Máté

20200114 Miskolc fotó: Ádám János ÁJ Észak-Magyarország Megújult külsővel, rendszeres programokkal szeretnék meghatározó közösségi térré tenni a Bölcsész Klubot, mondta el Tardi Roland, a BTK-HÖK referense

Fotó: Ádám János

A megújult Bölcsész Klub online rendezi meg második slam poetry versenyét.

Kedvcsináló

A szervezői feladatokat ismét az Alkalmazott Társadalomtudományok Intézete és a Bölcsészettudományi Kar Hallgatói Önkormányzata (BTK-HÖK) látják el. Az esemény eredeti, márciusi időpontját a mai, április 25-i dátum váltotta fel. Érdekesség, hogy ez lesz a legelső online slames esemény Magyarországon a járványidőszak alatt.

– A slam előadó-művészet, amit akár otthonról is lehet csinálni, ha van közönség – véli Tardi Roland, a BTKHÖK referense, aki elmondta, hogy mindenképpen akartak áprilisban folytatást, az első slam nagy sikere miatt. – Nem tudtam elengedni az ötletet. A platform sokáig kérdéses volt: egy elég összetett Facebook-közvetítésen keresztül fog menni a rendezvény. Ebből is látszódik az esemény eredetisége, hiszen a slam szokásos jellegét végül is megtartjuk: élő zsűrizés és hostolás lesz, és a produkciókat is élő műsorban játsszuk majd be.

Csökken az interaktivitás, és a közönség mint hatáskeltő tényező is hiányozni fog, de így is sokan kíváncsiak az eseményre. Az eredeti időpontra is közel nyolcvanan jeleztek vissza.

– Az este célja továbbra is a műfaj népszerűsítése az egyetemen – mondja Tardi Roland. – Szeretnénk, ha minél többen kedvet kapnának hozzá, és később a Slam Poetry Miskolc versenyein is kipróbálnák magukat a hallgatók.

A szervezők rekordszámú nézőt várnak.

– Itt nincs olyan kifogás, hogy nem tud eljönni valaki, emiatt nagyobb nézőközönségre, körülbelül 150 főre számítok. A fellépők terén viszont sajnos nem tudjuk átlépni a Rubicont, eddig öt jelentkezővel számolunk.

(A borítóképen: Tardi Roland| Fotó: Ádám János)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában