Kiállítás

2020.03.11. 10:00

Klímaváltozás a színházban

Érdekes tárlatot kínál március 24-ig a Miskolci Nemzeti Színház.

Fotó: Papp Endre

A klímaváltozás hatásait bemutató fotókiállítást hoz el a Miskolci Nemzeti Színház Miskolcra – árulta el Méder Noémi, a teátrum sajtófőnöke.

Segített a Holocén

A kezdeményezés nem véletlen, emlékeztetett: a 2019/2020-as évadtól kezdve a Miskolci Nemzeti elkötelezte magát, hogy nemcsak az ország első kőszínháza, hanem Európa egyik első környezettudatos színházi intézménye, úgynevezett zöld, ökotudatos színháza legyen.

A Jövő Nézőiért – Zöld Színház Projekt egyik legfontosabb eleme a teátrum nézőinek és munkatársainak szemléletformálása a fenntarthatóság és a környezetkímélés területén.

A Zöld Színház Projekt keretében ez az első kiállítás a Miskolci Nemzeti Színházban, amely az emberi tevékenység miatt bekövetkező klímaváltozás hatásait mutatja be a Föld különböző területein. A március 24-ig, a nagyszínház előadásai alatt látható tárlat anyagát a győri Reflex Környezetvédő Egyesület állította össze, és a miskolci Holocén Egyesület jóvoltából mutatja be a színház.

(A borítóképen: A tárlat a miskolci nagyszínházban látható)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában