Pirosban a Nőkért

2020.02.05. 08:30

Pirossal a szívünkért február hatodikán

„Pirosban a Nőkért” elnevezéssel hirdet akciót a Szív Világszövetség.

A nőket is veszélyezteti a szívinfarktus

Pirosban a Nőkért elnevezéssel hirdet nagyszabású akciót a Szív Világszövetség. A szív- és érrendszeri betegségek ellen küzdő szervezet többek között ezzel az akciójával hívja fel a figyelmet a megelőzésre.

Nemcsak a férfiak, hanem a nők életét is veszélyeztetik a szív- és érrendszerei betegségek. Ezért kérnek a szervezők mindenkit, hogy február 6-án viseljen valami pirosat: sálat, kendőt, nyakkendőt, jelvényt. Ezzel jelezheti ugyanis, hogy támogatja az ügyet, támogatja a szervezetet a munkájában.

Bizonyos tünetek megjelenése valószínűvé teheti a szív- és érrendszeri betegségek kialakulását. A szívinfarktus a legtöbbször hirtelen jelentkező tünetekről ismerhető fel. Ezek heves, a bal karba, nyakba vagy hasba sugárzó fájdalom, hányinger vagy hányás, illetve hideg, nyirkos tapintású bőr. A szívinfarktus gyógyszer bevételével nem szüntethető meg. További tünet a vérnyomás esése, és nagyon sokszor szívritmuszavar tapasztalható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában