Magyar Kultúra Hete

2020.02.17. 15:30

A kultúra jegyében egy hétig voltak programok

Az elmúlt években már hagyománnyá vált Cigándon, hogy megszervezik a Magyar Kultúra Hete elnevezésű rendezvénysorozatot: ez a tradíció 2020-ban sem szakadt meg.

Fotó: Némethy András

Január 22–31. között számos kulturális eseményen vehettek részt az érdeklődők, hiszen Cigánd önkormányzata és a helyi közművelődési és közoktatási intézmények fontosnak tartják a helyi értékek megőrzését, továbbéltetését, az általános műveltséghez tartozó események szervezését, prezentálását.

Napról napra

Január 22-én kistérségi mese­mondó versenyt szerveztek az általános iskola első és hatodik évfolyama közé eső tanulóknak, melyen a cigándi diákokon kívül a környék iskoláiból vettek részt tanulók. A verseny felvezetésében Némethné Szendrei Csilla, a Kántor Mihály Általános Iskola igazgatója nyitotta meg a Magyar Kultúra Hete rendezvénysorozatot.

Január 23-án a Városi Könyvtár dolgozói a Himnuszról tartottak előadást az iskola tanulóinak, emellett játékos feladatokat kellett megoldaniuk a jelen lévő diákoknak.

Január 27-én a Kántor Mihály Általános Iskolában a pedagógusok sport-, váltó- és ügyességi vetélkedőt szerveztek a tanulóknak.

Január 28-án a Sárospataki Alapfokú Művészeti Iskola cigándi tagozatának balett- és modern táncos növendékei léptek színpadra a Tánc a lelke mindennek című bemutatójuk alkalmával, melynek a Nagy Dezső Művelődési Ház színházterme adott otthont. Bemutatójuk nagy sikert aratott a közönség körében.

Január 29-én a Nagy Dezső Művelődési Házban a Széptan Alapfokú Művészeti Iskola hangszeres és táncos növendékei adtak hangversenyt, a művelődési ház aulájában pedig a rajz tagozatos gyerekek munkáiból készült kiállítást tekinthették meg az érdeklődők.

Január 30-án a Bodrogköz Kincsei Bölcsőde csatlakozott a rendezvénysorozathoz: a nevelők A három kismalac és a farkas című mesét adták elő a gyerekeknek bábszínházi formában. Ugyanezen a napon a Cigándi Tündérkert Óvoda csoportjai tartottak mesedélelőttöt, csoportonként egy-egy történetet mutattak be. „A Bodrogköz Táj­múzeumáért” Alapítvány önkéntesei és a Bodrogközi Múzeumporta dolgozói az általános iskolásoknak tartottak kézműves-foglalkozásokat, melyen a gyerekek különböző technikákkal készíthettek el egy-egy tárgyat.

Január 31-én a Kántor Mihály Általános Iskolánál tartottak koszorúzással egybekötött megemlékezést az iskola névadója születésének 135. évfordulója tiszteletére.

(A borítóképen: A Széptan Alapfokú Művészeti Iskola előadása)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában