Művészet

2020.01.17. 18:30

Jön a „zongora hercege”

Tizenhét állomásos turnéján Miskolcra is eljön Boros Misi.

A zongoránál: Boros Misi

Forrás: MTI, Szigetváry Zsolt

Fotó: Szigetváry Zsolt

Első országos turnéján vesz részt Boros Misi. A tehetségkutatóból ismert zongorista műsora 17 városban hangzik el a Filharmónia Magyarország és a Virtuózok szervezésében.

A zene bűvkörében

– Boros Misi februárban Kaposváron és Szegeden lép fel – mondta el Szamosi Szabolcs, a Filharmónia Magyarország ügyvezető igazgatója a koncertsorozat tájékoztatóján.

A turné az ajkai és martfűi koncertekkel kezdődött, a miskolci fellépés időpontja azok közé tartozik, amelyekről későbbre ígérnek tájékoztatást.

A Virtuózok csillaga kimondottan e turné állomásaira állította össze a műsorát.

Boros Misit a „zongora hercegének” is nevezik, hisz fiatal kora ellenére meghódította már a világ számos koncertszínpadát, a zürichi Tonhallétól a New York-i Avery Fisher Hallon át a negyvenezer főt befogadó hatalmas sencseni sportközpontig, ahol az Asian Music Festival egyetlen európai meghívottjaként lépett fel 2018 telén – emlékeztet a Filharmónia Magyarország.

A fiú pici kora óta a zene bűvkörében él: óvodásként saját dallamokat talált ki. Nyolcéves kora óta minden korosztályos országos versenyt megnyert, amin indult, tizenegy fontos hazai és nemzetközi versenyen szerzett első helyet, köztük Rómában, Milánóban és Párizsban. 2014-ben, amikor tizenegy évesen a kicsik korosztályában megnyerte a Magyar Televízióban közvetített klaszszikus zenei tehetségkutatót, a Virtuózokat, az egész ország kedvence lett. 2017-ben jelent meg első önálló koncertlemeze. Mentora szerint minden szempontból alkalmas arra, hogy világklasszis legyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában