Semmelweis-nap

2019.07.02. 21:30

Az egészségügyi dolgozók ünnepeltek

Városi és kórházi elismeréseket is átadtak a Semmelweis-napon.

Horváh Imre

Fotó: Ádám János

A kórházban elindult fejlesztések miatt idén a Vigadó Étteremben tartotta meg a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház a Semmelweis-napi ünnepségét. Az érkezőket az épület előtt a Perecesi Bányász Fúvósok fogadták zenével.

Csöbör Katalin országgyűlési képviselő arról beszélt köszöntőjében, hogy jobb példaképet nem is találhattak volna maguknak az egészségügyben dolgozók, mint Semmelweis Ignácot, aki egy meg nem értett zseni volt, az életét áldozta a gyógyításért. Kijelentette: itt jól mennek a dolgok az egészségügyben, jobban, mint a fővárosban, a megjelenő problémák pedig egész Európára jellemzők. A magyar kormány megértette, hogy sok a tennivaló, és ehhez biztosítja a megfelelő forrásokat, amelynek hamarosan látványos eredménye lesz. Dr. Kriza Ákos, Miskolc polgármestere hangsúlyozta, orvos–polgármesterként szívügyének tekinti az egészségügyet.

950 millió a fejlesztésre

Nem véletlenül határoztak az orvosi rendelők felújítása és fejlesztése mellett, amire idén 950 millió forintot fordítottak, és jól haladnak vele. Eljutott oda az egészségügy, hogy jó az infrastruktúra, de egyre kevesebb dolgozó van, pedig a humánerőforrás mozgatja a rendszert, így erre kell a hangsúlyt fektetni.

 

Köszöntötte a megjelenteket dr. Révész János, a kórház főigazgatója is, aki kiemelte: a legfontosabb, hogy a betegek bizalommal forduljanak hozzájuk, ők pedig úgy érezzék, mindent megtettek a betegért. A Semmelweis Díjat idén prof. dr. Lombay Béla radiológus főorvos és dr. Szederkényi István sebész főorvos kapta megosztva, melyet unokáik részvételével vettek át. Majd Miskolc város és a kórház elismeréseit adták át, közel hetvenet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában